THRONE Wrestling

Fiktiivinen painiaiheinen tarinankerronta.
Kana
Main eventer
Viestit: 264
Liittynyt: 16 Tammi 2017, 20:54

THRONE Wrestling

Viesti Kirjoittaja Kana »

Kuva
Tarina sijoittuu Inis Monan saarelle, joka pohjautuu nykyiseen Angleseyn saareen Walesissa. Tuhannen vuoden ajan saarta hallitsi mies, jota kutsuttiin Aballorixiksi. Nimi tulee gallian kielen sanoista aballo (omena) sekä rix (kuningas), sillä useat Inis Monan muinaiset tarinat kertovat sankareista, jotka saavuttivat kuolemattomuuden omenoita syömällä ja kääntyivät ajan saatossa pimeälle puolelle.

Aballorix hallitsi maata pelolla ja väkivallalla aina vuoteen 2013 asti. Osa provinsseista oli saanut tarpeekseen kuninkaan juonitteluista, ja yhtenä näistä provinsseista oli Farrin. Heidän johtajansa Marcel Farrin marssitti armeijansa kuninkaan ovelle, otti hänet vangiksi ja heitti Hornaan - pohjattomaan kuiluun Farrinin muurien ulkopuolella. Aballorixin kuolema kuitenkin aiheutti enemmän ongelmia kuin se ratkaisi. Marcel murhattiin pian Aballorixin jäljellä olevien seuraajien toimesta ja Inis Mona jäi ilman johtajaa. Alkoi nelivuotinen sota, jonka aikana iso osa saaren populaatiosta menehtyi. Sota päättyi vasta, kun kaksi suurimmista provinsseista, Cranmuir sekä Daywater, sopivat erimielisyytensä ja keksivät uuden tavan kruunata kuningas. Miekkojen sijaan kaikki kiistat ratkaistaisiin painikehässä.

Vanha pääkaupunki nimettiin kuolleen kuninkaan mukaan Rixiksi ja uusi pääkaupunki nousi Rixistä itään, Cranmuirin ja Daywaterin väliin.

Kyseessä on siis TEW 2016 -save, jossa aluksi tavoitteena oli yksinkertaisesti tehdä Game of Thronesia jäljittelevä promootio. Nyt sen ympärille on rakentunut kokoinen fantasiamaailma. Buukkaustyylistä voin sanoa sen verran, että tarinat on jaettu kolmeen kategoriaan: pitkiin, keskipitkiin ja lyhyisiin. Lyhyet tarinat toimivat lähinnä täytteenä ja kestävät yleensä yhden kauden verran, eikä niitä ole sen kummemmin suunniteltu etukäteen. Keskipitkät tarinat kirjoitetaan ~10 vuotta etukäteen. Pitkille tarinoille ovat sitten erittäin hitaasti eteneviä ja mietitty sadaksi pelivuodeksi eteenpäin. En usko, että niiden kanssa tullaan koskaan pääsemään maaliin asti, mutta ne pitävät kuitenkin "juonta" kasassa.

Tästä voi tosiaan päätellä, että tarinat aukeavat erittäin hitaasti ja Gedo jää kevyesti kakkoseksi pitkän tähtäimen buukkaustensa kanssa. En osaa vielä sanoa, miten tulen tänne postailemaan tarinan kulkua, luultavasti yhden kokonaisen kauden kerralla yhteenvetoina. Toki on myös mahdollista, että tämä jää tähän enkä tule koskaan postaamaan ensimmäistä kautta, mutta toivottavasti niin ei käy. Kirjoittaminen ei kuulu parhaisiin puoliin, mutta ajattelin siitä huolimatta tehdä tällaisen ketjun ja katsoa, tuleeko tästä mitään. Materiaalia löytyy tällä hetkellä noin 15 vuoden edestä, ja yritän aina olla pelissä vähintään kymmenen vuotta tätä ketjua edellä.


Konseptit, kestit ja mestaruudet
► Näytä spoileri

Provinssit
► Näytä spoileri
Viimeksi muokannut Kana, 06 Elo 2019, 21:07. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Russon kana:
100 g broilerin rintafileitä (maustamaton)
600 g voita
10 kpl valkosipulinkynttä
3 rkl sitruunankuoriraastetta
2 hl vehnäjauhoja
2½ hl korppujauhoja
10 rkl valkopippuria
2 kpl strutsinmunaa

Kana
Main eventer
Viestit: 264
Liittynyt: 16 Tammi 2017, 20:54

Re: THRONE Wrestling

Viesti Kirjoittaja Kana »

Kausi 1 (2017-2018)

Cranmuir
Candice Cranmuir (Candice LeRae)
Kyle Cranmuir (Kyle Fletcher)*
Leah Cranmuir (Leah Vaughan)
Nick Cranmuir (Nick Aldis)
Piper Cranmuir (Piper Niven)
Stu Cranmuir (Stu Bennett)

Daywater
Aren Daywater (Aron Stevens)
Danielle Daywater (Danielle Hunter)
Holly Daywater (Holly Rocamora)
Kandy Daywater (Kandy Leigh)
Mike Daywater (Mike Knox)
Phill Daywater (Phill Shatter)
Tomas Daywater (Tom LaRuffa)

Dyelow
Katarina Dyelow (Katarina Leigh)
Max Dyelow (Max Angelus)

Rowe
Devon Rowe (Devon Hughes)
Jayson Rowe (Jayson Paul)

Muut
Alex Cavanagh (Alex Cavanagh)
Heres Kilbride (Johnnie Brannigan)
Michelle Weir (Awesome Kong)
William Lochriddle (William Gaylord)


* Huom, kyseessä ei ole oikea Kyle Fletcher, vaan pelin luoma hahmo.
Russon kana:
100 g broilerin rintafileitä (maustamaton)
600 g voita
10 kpl valkosipulinkynttä
3 rkl sitruunankuoriraastetta
2 hl vehnäjauhoja
2½ hl korppujauhoja
10 rkl valkopippuria
2 kpl strutsinmunaa

Kana
Main eventer
Viestit: 264
Liittynyt: 16 Tammi 2017, 20:54

Re: THRONE Wrestling

Viesti Kirjoittaja Kana »


klank
klank

klank
Viimeiset naulat uppoavat puuhun. Lähes koko kaupunki on kerääntynyt aukiolle seuraamaan Tomas Daywaterin mestariteoksen valmistumista, muista Daywatereista ja Cranmuireista aina syrjemmässä seisoviin Roweihin asti. Nelivuotisen sodan aikana he surmasivat toistensa sisaruksia ja vanhempia, mutta nyt he kaikki ovat kokoontuneet sulassa sovussa todistamaan historiallista hetkeä.

Tomas nousee seisomaan, pyyhkii hikeä otsaltaan ja potkaisee rakennelmaa pariin otteeseen varmistaakseen, että se ei romahda välittömästi kasaan. Sen on nimittäin tarkoitus kestää kaikki ne sodat ja erimielisyydet, jotka ennen selvitettiin kokonaisissa kaupungeissa ja laajoilla tasangoilla. Siinä se nyt on, Inis Monan ensimmäinen painikehä.

Kaupungin oma vakioseppä virnistää selvästi tyytyväisenä kättensä jälkeen. Yleisön seasta kuuluu vaimeita suosionosoituksia Tomaksen kivutessa kehään. Hän juoksee kohti köysiä ja pongahtaa niistä yhtä nopeasti takaisin. Köydetkin näyttävät kestävän. Sitten hän vaatii yleisöä hiljenemään ja avaa sanaisen arkkunsa - hänen puheestaan pystyy havaitsemaan lievän foynnelaisen aksentin.

Tomas: "Naiset, miehet, koko Capitalin väki. Yli kolmekymmentä vuotta sitten äitini suuntasi Foynnesta toiselle puolelle saarta, Daywateriin. Hän kulki läpi Raisserin ja näki siellä sisällissodan. Hän kulki läpi Farrinin, jossa miehet yrittivät raiskata ja tappaa hänet. Hän kulki läpi tämän kaupungin ja näki, kuinka kaikki kuningasta vastustavat ja ihonväriltään poikkeavat suljettiin tyrmiin ilman ruokaa ja juomaa. Lopulta hän pääsi Daywateriin ja tapasi siellä isäni. Heitä yhdisti se, että he molemmat halusivat sotien loppuvan."

Yleisöstä kuuluu supinaa. Rowet jakavat muille syyttäviä katseita ja saavat vastavuoroisesti takaisin halveksuvia mulkaisuja. Raissereita ja Farrineita ei pääkaupungista löydy ainuttakaan.

Tomas: "Vuosi sitten he molemmat kuolivat. Isäni lävistettiin nuolella, äitini pää katkaistiin ja heidät molemmat heitettiin Hornaan. Silloin tajusin, että jonkin täytyy muuttua. Ja tämä kehä, se on osa muutosta. Ei enää miekkoja, ei enää jousipyssyjä. Tästä lähtien me kaikki tappelemme tässä painikehässä. Meillä on tuomareita, jotka ovat käytettävissä vuorokauden ympäri. Lisäksi me järjestämme kestejä, joissa me kaikki keräännymme tämän kehän ympärille juhlimaan ja taistelemaan. Ensimmäiset kestit me järjestämme jo ensi viikolla!"

???: "Ei, ei, ei, paskapuhetta!"

Ihmismassan seasta eturiviin ja siitä kehään itsensä ponnistaa nuori ja äänekäs Kyle Cranmuir poninhäntänsä kanssa.

Kyle: "Painikehä? Miksei saman tien vaikka hevonvitun tanssipaviljonki? Tämänkö pitäisi olla ratkaisu kaikkiin ongelmiin? Helpompaa olisi kävellä viisikymmentä metriä kaupungin porttien ulkopuolelle, etsiä mahdollisimman iso kivi ja heittää sinua sillä päähän."

Tomas: "Katso ympärillesi. Neljä vuotta sitten tässä kaupungissa oli tuhansia ihmisiä. Nyt puhutaan sadoista. Voimme toki kaikki jatkaa toistemme takomista hengiltä, mutta parempi tapa on selvittää kaikki tässä kehässä, kaikkien edessä."

Kyle: "Kuka sinä olet sanomaan, mikä on hyvä tapa ja mikä ei, seppä? Sinä et tule koskaan pääsemään lähellekään kruunua, joten sinulla ei ole myöskään mitään oikeutta sanella, mitä muut täällä tekevät. Omenakuningas on kuollut, teillä Daywatereilla ei ole enää valtaa tällä saarella."

Kyle sylkäisee päin Tomasin kasvoja ja kierii pois kehästä jäämättä kuuntelemaan vastausta. Hän on tuonut ilmoille ne ajatukset, joita osa yleisöstä ei ole uskaltanut sanoa. Vaikka kaikki eivät vastustakaan ideaa yhtä jyrkästi kuin Kyle, on heillä epäilyksiä sen suhteen, voiko pelkkä köysin koristeltu puinen koroke tuoda rauhan Inis Monaan. Entä pärjäisivätkö Daywaterit saarella enää, kun heidät ryysyistä rikkauksiin johdattanut kuolematon kuningas olikin joutunut Hornaan muiden kuolleiden seuraksi?

Kaupungin pohjoispuolella muurien takana kuuluu rapinaa. Paksuihin turkiksiin pukeutuneet Max Dyelow ja Katarina Dyelow tiirailevat pääkaupungin tapahtumia muurissa olevan raon läpi. He eivät ole yksin, vaan heillä on mukanaan kelttienvinttikoira Sétanta, joka iloisesti häntää heiluttaen kaivaa kuoppaa muurin vieressä.

Sétanta: "Vuh!"

Max käskee hännänheiluttajaa pitämään pienempää ääntä, sillä he eivät halua tuulla kuulluiksi tai nähdyiksi. Sétanta kyyristyy ja astelee pää painuksissa kaksikon luokse, pettyneenä mutta tottelevaisena. He seuraavat Tomasta, joka on juuri lopettelemassa puhettaan kehässä. Dyelow’n suvun kannalta uusi tapa ratkaista kuninkuus on valitettava asia, sillä nyt kruunu on pysyvästi joko Daywaterin tai Cranmuirin hallussa. Näillä kahdella suvulla on saarella enemmistö eivätkä muut koe tarpeelliseksi alkaa taistelemaan vastaan, sillä he uskovat, että nämä suvut - tai ainakin Cranmuirit - kykenevät hallitsemaan saarta. Max ja Katarina ovat kuitenkin sitä mieltä, että kaikilla suvuilla, kaikilla provinsseilla tulisi olla mahdollisuus taistella kruunusta painikehässä.

Aurinko alkaa laskemaan, joten he pistävät leirin pystyyn. Dyelow’n provinssi on päivän kävelymatkan päässä, eivätkä he muutenkaan ole palaamassa vielä takaisin kotiinsa. Kestit ovat viikon päästä, eivätkä he halua jättää suuria juhlia väliin.

***

Myös muualla muurien ulkopuolella on liikehdintää. Candice Cranmuir istuu kivellä kaupungin porttien vieressä, hänen viisivuotiaan poikansa Arthur Cranmuirin heittäessä käpyjä kohti muuria ja katsoessa, kuinka ne kimpoavat takaisin. Yksi kävyistä osuu portinvartijaa päähän, mutta tämä ei hievahdakaan. Candice katsoo metsään, aivan kuin odottaen jotain.

Vartijan ohitse kävelee silminnähden juovuksissa oleva Phill Daywater, joka ottaa muutaman sivuaskeleen ja on horjahtaa maahan, mutta saa tuettua itsensä nappaamalla kiinni Candicen olkapäästä. Candice siirtää välittömästi Phillin käden pois.

Phill: "Taaks… taasko sinä ssiinä odottelet sitä miestäsi takaisin? Johan minä sanoin, ei se sieltä mihkinkään ole tulossa."

Arthur on huomannut Phillin ja juoksee hänen ja äitinsä luokse. Phill hoipertelee ja taputtaa Arthuria päähän.

Phill: "Kuulitkoh, poika? Isällessi kävi pieni onnettomuus mest… metsästysreissulla, karhu pentele meni ja söi hänet suihinsa."

Candice tönäisee Philliä, joka kaatuu kuin kaatuukin ja tömähtäessään maahan kiroaa kaikki kovat männynkävyt hänen selkänsä alla alimpaan helvettiin.

Candice: "Älä koskaan sano pojalleni mitään tuollaista! Itse asiassa, älä enää koskaan sano minun pojalleni yhtään mitään. Pysy kaukana meistä molemmista. Stu on kunnossa ja voi tulla takaisin milloin tahansa."

Phill: "Ehkä… mutta jos ei ole, tiedät kyllä kenen luoske tulla, jos poikasi tarvitsee uuden isän. Ai saatana."

Candice tarttuu hieman pelästyneen näköistä Arthuria kädestä ja lähtee marssimaan takaisin muurien sisäpuolelle.

Phill: "Ai… niin, hei! Nainen, odota!"

Candice pyörittää silmiään ja pysähtyy.

Candice: "Mitä nyt vielä?"

Phill: "Se painikehä on muuten valmis. Järjestähvät kestit ensi viikolla, tarviivat sinne molempien sukujen edukstuksen. Ja jos miehesi ei tosiaan ole paikalla…"

Candice: "Voin luvata, että Stu tulee kyllä takaisin viikon sisällä."

Phill: "...jos miehesi ei ole paikalla, niin hän jouhtuu varmaan pistämään naisensa asiaalle."

Candice: "Ihan kuin minulla olisi ongelmia voittaa mies, joka ei pysy omin avuin edes pystyssä."

Candice kiiruhtaa Arthurin kanssa pois ja jättää Phillin valittelemaan selkäänsä taivasalle.

***

Torikokouksen jälkeen monet ovat kokoontuneet yhdessä tavernaan, joskin valtaosa heistä on Philliä paljon paremmassa kunnossa. Daywaterin sisarukset Kandy Daywater ja Danielle Daywater kikattavat nurkkapöydässä ja kuiskivat toistensa korvaan. William Lochriddle, Alex Cavanagh ja Heres Kilbride ovat yhdessä kokoontuneet toiseen pöytään, ja joku voisi väittää, että sisarukset kikattelevat ja kuiskuttelevat nimenomaan heidän takiaan. William kehuskelee Alexille ja Heresille, kuinka hän melkein onnistui kaatamaan Seisauksen ennen kuin muutti pääkaupunkiin. Alex ei edes kuuntele Williamin selvästi keksittyjä höpinöitä, vaan tilaa lisää juotavaa.

Tavernan ovi avautuu ja sisään astuu nainen, jonka pitkät vaaleat hiukset kääntävät välittömästi kolmikon katseet. Tuo nainen on Leah Cranmuir.

Heres: "Katsokaas tuota. Sanovat, että tuo joutui Caisalorien kirouksen uhriksi, tiedättekö? Ei tulisi enää koskaan saavuttamaan rikkautta eikä rakkautta ja liibalaaba."

Alex: "Senkö takia sillä on aina naama peruslukemilla?"

Heres: "No sen! Ja kuulemma heitti oman veljensä Hornaan, koska se kyllästyi sen naamaan! Siellä se mätänee Aballorixin seurana."

Leah: "Hiljaisuus!"

Puheensorina tavernassa vaimenee, kun Leah ottaa tilan haltuunsa.

Leah: "Stu, kuten tiedätte, on edelleen metsästysreissulla. Phill on tapansa mukaan teillä tietymättömillä. Sen takia minua pyydettiin laittamaan sana kiertämään Capitalissa. Dawningista tuli viesti. Eventidesta on alkanut nousemaan savua. Kukaan siellä ei tiedä, onko tulivuori purkautumassa, eikä sitä, miten purkaus vaikuttaisi Capitaliin."

Kaikki kuuntelevat Leahin puhetta korva tarkkana.

Leah: "Kandy, Danielle, minä lainaan teidän hevostanne. Lähden välittömästi teidän provinssiinne ja sieltä Dawningiin tarkastamaan tilanteen, enkä tule osallistumaan kesteihin. Daywaterin ja Cranmuirin miehistä ei selvästi ole mihinkään, joten jonkun tämäkin on tehtävä. Nähdään, toivottavasti pian."

Leah poistuu takaisin ulkoilmaan. Viisisataa vuotta hiljaiseloa elänyt tulivuori on jälleen osoittamassa heräämisen merkkejä, ja se on saanut myös tavernan entistä enemmän hereille. Pelokkaaksi muuttunut puheensorina jatkuu Leahin lähdettyä pois, mutta ainakaan vielä tulivuori ei ole purkautunut.
_____________________

Todella lyhyt intro, mutta ajattelin toteuttaa tämän nyt sillä tavalla, että jokainen "kausi" jaetaan kahteen osaan. Ensimmäiseen osaan kirjoitan lyhyesti raporttityylisesti kaiken, mitä kauden aikana on tapahtunut. Toiseen osaan kirjoitan King of Kingsin eli kauden viimeisen tapahtuman kokonaisuudessaan, eli siitä tulee vähän yksityiskohtaisempi kirjoitus. Ei tätä mitenkään muuten saa järkevästi jaettua, ja tuo on mielestäni ihan hyvä ratkaisu.
Russon kana:
100 g broilerin rintafileitä (maustamaton)
600 g voita
10 kpl valkosipulinkynttä
3 rkl sitruunankuoriraastetta
2 hl vehnäjauhoja
2½ hl korppujauhoja
10 rkl valkopippuria
2 kpl strutsinmunaa

Avatar
Wanhus
Main eventer
Viestit: 301
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 00:15

Re: THRONE Wrestling

Viesti Kirjoittaja Wanhus »

Mahtavaa, vihdoinkin tää lähti käyntiin! Hyvää tekstiä ja tää on kiinnostanut jo pitkään. Jatkoa odotellen.
"Taas vauva naapuriin, vittu en kestä vauvoja. Meen katsoo Rumblen"
- Chris Jericho

" joudun olemaan viikkoja täällä jos pylly leikataan, en pääse ees bookediin"
- Teme

Vastaa Viestiin