Booked by Smarkside (säännöt ja ohjeet)

Ennakot, arviot, tilastot, säännöt, ohjeet, äänestykset ja niin edelleen.
Enska
Ylläpitäjä
Viestit: 625
Liittynyt: 02 Tammi 2016, 23:19
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Booked by Smarkside (säännöt ja ohjeet)

Viesti Kirjoittaja Enska »

Kuva

#bookedby @ Discord
Mikä on Booked by Smarkside?
Booked by Smarkside on interaktiivinen jatkotarina, jossa me foorumilaiset buukkaamme WWE:n Raw'ta ja SmackDownia. Kyseessä on siis WWE, jota Smarkside kirjaimellisesti buukkaa. Buukkaajana voit olla niin hullutteleva tai vakava kuin haluat, ja melkein mikä tahansa on sallittua. Raw'ta kirjoittaa tällä hetkellä PeeTseta ja SmackDownia Zemppari. Yhteisissä PPV-lähetyksissä (Royal Rumble, WrestleMania, SummerSlam, Survivor Series) kynään tarttuu vieraileva kirjoittaja, kuten Royal Rumblen tapauksessa minä eli Enska.

Näin osallistut tarinaan
Mene Booked by Smarkside (rungot ja keskustelu) -ketjuun ja valitse tulevan lähetyksen rungosta segmentti, jonka haluat buukata. Voit valita vain yhden segmentin, ja segmentin pitää olla vapaana. Kun olet valinnut segmenttisi, yliviivaa se [.s.]-tagilla ja postaa päivitetty runko ketjuun. Lähetä sen jälkeen yksityisviesti sille käyttäjälle, joka tulee jakson kirjoittamaan (eli Raw'n segmentit PeeTsetalle, SmackDownin segmentit Zempparille jne.). Yksityisviestissä annat kirjoittajalle ohjeet (ks. esimerkit 1 ja 2), joiden mukaan kirjoittaja tulee segmenttisi kirjoittamaan. Voit ohjeistaa kirjoittajaa niin lyhyesti tai yksityiskohtaisesti kuin haluat. Muista kuitenkin, että mitä vähemmän ohjeistat, sitä enemmän annat kirjoittajalle valtaa. Kirjoittajalla on aina oikeus viilata segmenttejä (esim. hienosäätää hahmon vuorosanoja tms.), mutta kirjoittajan täytyy joka tapauksessa totella buukkaajaa.
Esimerkki 1.
Ottelu, jossa Ricky Steamboat kohtaa Randy Savagen. Matsi on tasaväkinen, mutta lopulta Miss Elizabeth lyö Savagea vyön alle. Steamboat selättää Savagen ja suutelee sen jälkeen Elizabethia intohimoisesti. Savage jää kehään irvistelemään tuskasta.
Esimerkki 2.
Ottelu, jossa Hulk Hogan kohtaa André the Giantin. Bobby "The Brain" Heenan vie jo ennen ottelua Hoganin huomion, jolloin André hyökkää takaa päin Hulkin kimppuun. André ryhtyy raastamaan Hoganin naamaa kehätolppaa vasten ja ulvoo vihaisesti. Heenan naureskelee käsiään hieroen kehän laidalla. Gorilla Monsoon sanoo, ettei Hogania ole koskaan dominoitu näin. André heittää Hulkin kehästä ulos ja nostaa kätensä ilmaan. Jesse Ventura ei ymmärrä, miksi tuomari laskee Hogania niin hitaasti ulos. Heenan lyö Hogania selkään ja juoksee hädissään karkuun. André laskeutuu kehästä ulos ja työntää Hoganin teräsportaita päin. Yleisö on kauhuissaan. André juhlii hetken ja työntää sitten Hoganin kehään. Kehässä Hulk saa yhtäkkiä jostakin voimanpuuskan ja lyö Andréa päähän. Jättiläinen horjuu ja kaatuu köysiin. Hogan hakkaa Andréa köysissä ja ryhtyy sitten villitsemään yleisöä. Tuhannet hulkamaanikot ulvovat onnesta, ja Gorilla Monsoon iloitsee kuin viimeistä päivää. Hogan nostaa Andrén ylös ja paiskaa jättiläisen mattoon. Hulk juoksee köysiin ja on tekemässä jalanpudotusta, mutta Heenan nousee kehän laidalle ja vie Hulkin huomion. Silloin André nousee pystyyn ja nappaa Hoganin kuristusotteeseen. Hoganilta lähtee pitkän pinnistelyn jälkeen taju, ja tuomari julistaa Andrén uudeksi WWF:n mestariksi. Gorilla Monsoon kutsuu Andrén voittoa hirvittäväksi vääryydeksi, mutta Ventura kehuu Heenania ja ylistää Andréa maista taivaisiin.
Erilaisia segmenttejä on tavallisesti viisi: 1) ottelu, 2) segmentti kehässä, 3) segmentti takahuoneessa, 4) segmentti areenan ulkopuolella, 5) videopaketti.

1) Ottelu. Voit valita minkälaisen ottelumuodon tahansa, eikä ottelijoiden lukumäärää ole rajoitettu. Voit siis halutessasi buukata aivan tavallisen yksilöottelun tai sitten vaikkapa viidentoista painijan tikapuuottelun. Muista kuitenkin, että isot erikoisottelut on syytä säästää PPV-lähetyksiin. Isoja erikoisotteluja on kyllä luvallista buukata myös Raw'hon tai SmackDowniin, mutta jos niitä nähdään ilmaistelevisiossa liikaa, buukkaaja voi ajautua huonoihin väleihin Vince McMahonin tai Triple H:n kanssa (tästä lisää alempana). Voit ohjeistaa kirjoittajaa niin lyhyesti kuin haluat, mutta muista mainita ainakin ottelun osanottajat ja ottelun voittaja. Voit halutessasi ohjeistaa kirjoittajaa myös niin yksityiskohtaisesti kuin haluat (ks. esimerkki 2). Ottelut voivat sisältää myös sekaantumisia; voit siis esimerkiksi buukata X:n ja Y:n välisen ottelun, joka päättyy siihen, että Z juoksee kehään ja hakkaa sekä X:n että Y:n tajuttomaksi.

2) Segmentti kehässä. Segmentillä voidaan tarkoittaa kaikkea sitä, mitä painilähetyksessä tapahtuu (pl. ottelut). Segmentti voi olla esimerkiksi painijan haastattelu tai puhe. Segmentti voi myös olla jotain mielikuvituksellista, kuten vaikkapa häät tai hautajaiset. Kehäsegmentissä ainut rajoite on se, että sen on tapahduttava nimensä mukaisesti kehässä tai kehäalueella.

3) Segmentti takahuoneessa. Takahuonesegmentin on tapahduttava nimensä mukaisesti (areenan) takahuoneessa. Takahuone voi olla mikä tahansa areenan huone tai tila, kuten esimerkiksi toimitusjohtajan toimisto, painijan pukuhuone tai vaikkapa nakkikoju. Takahuonesegmentti on kehäsegmentin ohella yleisin segmenttimuoto.

4) Segmentti areenan ulkopuolella. Areenan ulkopuolisen segmentin on sen sijaan tapahduttava (jälleen kerran) nimensä mukaisesti areenan ulkopuolella. Tässä saa käyttää mielikuvitustaan niin rajattomasti kuin tahtoo; areenan ulkopuolinen tila voi olla ihan mikä tahansa paikka, joka sijaitsee areenan ulkopuolella – vaikkapa kahvila, hiekkaranta tai lentokenttä.

5) Videopaketti. Myös tässä saa käyttää mielikuvitustaan rajattomasti. Videopaketti on nimensä mukaisesti video, joka näytetään televisiokatsojille. Se voi olla esimerkiksi mainosvideo, joka hehkuttaa tiettyä painijaa, ottelua tai feudia.

Mikä on sallittua – mikä kiellettyä?
Booked by Smarksidessa melkein mikä tahansa on sallittua, mutta joitakin rajoituksia on silti olemassa. Tärkein sääntö on se, että Raw'ssa saa buukata vain Raw'n hahmoja ja SmackDownissa SmackDownin hahmoja. Tätä sääntöä on kuitenkin mahdollista rikkoa, mutta se johtaa aina sanktioon: jos buukkaat Raw'n painijaa SmackDownissa tai SmackDownin painijaa Raw'ssa, et voi osallistua seuraavan lähetyksen buukkaamiseen. (Cruiserweight-divisioonan painijoita on kuitenkin mahdollista buukata sekä Raw'ssa että SmackDownissa.) Lisäksi loukkaantuneita – tai jollain muulla tavalla estyneitä – hahmoja on kiellettyä buukata lainkaan. Päivitetty listaus aktiivisista ja epäaktiivisista hahmoista löytyy täältä.

Tämän lisäksi myös kolmen peräkkäisen viikoittaisjakson buukkaaminen on kiellettyä (PPV:itä ei lasketa). Eli jos varaat kohtauksen Raw'sta ja senjälkeisestä SmackDownista, niin et voi osallistua seuraavan Raw'n buukkaamiseen. Huom! Tässä on kuitenkin käytössä "12 tunnin sääntö", joka tarkoittaa sitä, että jos kortissa on vapaita kohtauksia vielä 12 tuntia sen jälkeen, kun kortti on julkaistu, niin silloin kohtauksia saa varata täysin vapaasti. Lisäksi käytössä on ns. ME-sääntö (main event -sääntö), joka tarkoittaa sitä, ettei sama henkilö saa varata kahden peräkkäisen viikoittaisjakson viimeistä kohtausta itselleen.

Booked by Smarkside ei ole realistinen kuvaus WWE:stä, joten realismin rajoja on mahdollista rikkoa. On kuitenkin syytä huomioida, että Booked by Smarksiden jaksot ovat kuvitteellisia televisiolähetyksiä, ja televisiolähetyksissä pätevät tietynlaiset säännöt. Esimerkiksi alastomuus tai painijan tappaminen on tästä syystä kiellettyä (hahmo voi kyllä kuolla, mutta sen esittäjä ei). Muista kuitenkin, ettei Booked by Smarkside -universumi noudata PG-rajoitusta – ellei Vince McMahon satu niin määräämään...

Kuka kontrolloi Booked by Smarksidea?
Booked by Smarkside -universumin valta on ensisijaisesti kirjoittajilla eli PeeTsetalla ja Zempparilla. Tarinassa valta on kuitenkin Vince McMahonilla ja Triple H:lla. PeeTseta ja Zemppari voivat antaa buukkaajille sanktioita ja mahdollisesti myös palkintoja Vincen tai Triple H:n kautta. Suurempi valta on Vincellä, joka voi halutessaan päättää mitä tahansa, mutta myös Triple H voi tehdä päätöksiä. Mitä enemmän miellytät tai ärsytät Vinceä tai Triple H:ta, sitä todennäköisemmin tulet saamaan palkintoja tai sanktioita.

1) Vince McMahon. Vince on WWE:n johtaja ja voi halutessaan tehdä oikeastaan mitä tahansa. Vince arvostaa viihdettä, ei niinkään painia. Vince toivoo, että lähetyksissä nähdään värikkäitä juonikuvioita ja räväkkää sisältöä. Hän on arvoiltaan patrioottinen ja konservatiivinen henkilö. Vincekään ei kuitenkaan nauti liian sairaista tai kuvottavista segmenteistä tai otteluista, sillä hän on ennen kaikkea bisnesmies, ja liian sairaasta materiaalista voi koitua taloudellisia ongelmia. Vince reagoi impulsiivisesti ja voi rakastua tai ärsyyntyä buukkaajiin todella helposti.

2) Triple H. Triple H on Vincen apuri ja voi halutessaan tehdä pienempiä päätöksiä, kuten palkata uusia painijoita tai antaa vanhoille painijoille kenkää. Myös Triple H voi antaa buukkaajille palkintoja tai sanktioita. Triple H arvostaa johdonmukaista tarinankerrontaa ja hyviä painimatseja. Triple H ei pidä siitä, jos mestaruudet vaihtavat koko ajan omistajia, eikä hän siedä sairaita tai kuvottavia segmenttejä tai otteluja. Hän ei kuitenkaan palkitse tai rankaise buukkaajia yhtä impulsiivisesti kuin Vince. Toisaalta Triple H:n suosiosta – tai inhosta – ei myöskään poistu yhtä helposti kuin Vincen.

Palkinnot ja sanktiot
Palkinnot voivat olla erityisiä oikeuksia tai ns. korttipalkintoja. Palkintoja ansaitaan ensisijaisesti PPV-veikkauksissa, mutta niitä voi saada myös Vince McMahonilta tai Triple H:lta, jos onnistuu miellyttämään heitä tarpeeksi. Erityisoikeus voi olla esimerkiksi se, että saa luvan nostaa valitsemansa NXT-painijan Raw'hon tai SmackDowniin tai se, että saa luvan buukata esimerkiksi Royal Rumble -ottelun tai WrestleManian pääottelun. Korttipalkinto on sen sijaan tyypillisesti eräänlainen lisämauste, jolla voi sekoittaa pakkaa sekaantumalla jonkun toisen buukkaajan buukkaamaan segmenttiin (ks. esimerkki 3).
Esimerkki 3.

"Vince Russon legacy"
Valitsemasi kolme painijaa sekaantuvat valitsemaasi otteluun ja lopputulos muuttuu käänteiseksi.
Sanktiot ovat puolestaan tyypillisesti buukkauskieltoja, joiden kesto määrittyy teon kokoluokan mukaan. Esimerkiksi Raw-painijan buukkaaminen SmackDownissa johtaa yhden lähetyksen mittaiseen buukkauskieltoon, kun taas Vincen tai Triple H:n ärsyttäminen johtaa kieltoon, jonka pituus vaihtelee vapaasti. Esimerkkinä tällaisesta tapauksesta Miksun ansaitsema kolmen show'n mittainen buukkauskielto, kun hän puki Baron Corbinin vaippoihin.

Poikkeustapaukset
Booked by Smarksidessa on joitakin poikkeustapauksia. Yksi tällainen on etukäteen ilmoitettu ottelu. Jos korttiin olisi etukäteen ilmoitettu esimerkiksi André the Giantin ja Hulk Hoganin välinen ottelu, André ja Hogan eivät voisi siinä tapauksessa otella samana iltana muissa otteluissa. Painijat voivat myös loukkaantua fyysisesti, jos he ottelevat liian usein ja liian rankoissa otteluissa. He voivat myös osoittaa mieltään buukkaajia vastaan, jos heitä kohdellaan huonosti. Tästä syystä on tärkeää lukea painijoiden kommentteja, joita PeeTseta ja Zemppari kirjoittavat jaksojen palauteviesteihin. Poikkeustapauksia ilmaantunee tarinan edetessä, joten tulen päivittämään tätä osiota jatkossa tarpeen mukaan.

Jos sinulle jäi jotain kysyttävää tai keksit ideoita, joilla Booked by Smarksidea voisi kehittää, anna äänesi kuulua!
IMDb | last.fm | Goodreads

Big Show et Kane, qui es in caelis,
sanctificetur nomen tuum,
adveniat regnum tuum,
fiat voluntas tua,
sicut in caelo, et in terra.

Enska
Ylläpitäjä
Viestit: 625
Liittynyt: 02 Tammi 2016, 23:19
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Booked by Smarkside (säännöt ja ohjeet)

Viesti Kirjoittaja Enska »

Kaksi tärkeää uudistusta sääntöihin:

1) Tästä lähtien on käytössä ns. ME-sääntö (main event -sääntö) tai "Lex Miksu", joka tarkoittaa sitä, ettei sama henkilö saa varata kahden peräkkäisen jakson viimeistä kohtausta itselleen.

2) Toinen ja vielä tärkeämpi sääntö on se, ettei yksikään henkilö saa buukata kolmea viikoittaisjaksoa peräkkäin (PPV:itä ei lasketa). Eli jos varaat segmentin Raw'sta ja Raw'n jälkeisestä SmackDownista, niin et voi osallistua seuraavan Raw'n buukkaamiseen. Tämän tarkoituksena on helpottaa sitä, että kaikki halukkaat pääsevät buukkaamaan. Huom! Tässä on kuitenkin käytössä "12 tunnin sääntö", joka tarkoittaa sitä, että jos kortissa on vapaita kohtauksia vielä 12 tuntia sen jälkeen, kun kortti on julkaistu, niin silloin kohtauksia saa varata täysin vapaasti.
IMDb | last.fm | Goodreads

Big Show et Kane, qui es in caelis,
sanctificetur nomen tuum,
adveniat regnum tuum,
fiat voluntas tua,
sicut in caelo, et in terra.

Enska
Ylläpitäjä
Viestit: 625
Liittynyt: 02 Tammi 2016, 23:19
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Booked by Smarkside (säännöt ja ohjeet)

Viesti Kirjoittaja Enska »

Haluaisitko tietää, mitä kaikkea Booked by Smarkside -universumissa on tapahtunut? Klikkaa Kanan kokoamaa (vielä hivenen keskeneräistä) katsausta ja näet, keitä vastaan Booked by -painijat ovat otelleet ja kuinka usein he ovat esiintyneet.

:aj:
IMDb | last.fm | Goodreads

Big Show et Kane, qui es in caelis,
sanctificetur nomen tuum,
adveniat regnum tuum,
fiat voluntas tua,
sicut in caelo, et in terra.

Vastaa Viestiin