Tervetuloa Smarksiden viralliselle keskustelualueelle! Luo tunnukset ja tule mukaan vaihtamaan mielipiteitä. Muista lukea foorumin säännöt!

Tarkasta kotisivumme osoitteessa smarkside.com. Facebookista löydät fanisivumme sekä keskusteluryhmämme Discussion ja Talk. Olemme myös Twitterissä, Instagramissa, Soundcloudissa ja YouTubessa. Reaaliaikaisen chattailun löydät Discordista.

Smarksidetubessa Raw tiistaisin klo 20 ja SmackDown keskiviikkoisin klo 20. Muu ohjelmisto elää tilanteen mukaan. Parhaiten pysyt kärryillä seuraamalla Discordin kanavaa #smarktube.

Mielestäsi aliarvostetut painijat?

Kaikenlainen showpainiaiheinen keskustelu.
Avatar
Brainbuster
Upper Midcarder
Viestit: 86
Liittynyt: 28 Touko 2016, 08:32

Mielestäsi aliarvostetut painijat?

Viesti Kirjoittaja Brainbuster » 09 Helmi 2017, 12:07

Mikä tekee painijasta aliarvostetun?
Jatkuvasti alkueräotteluissa (premilinary match) painivat "undercard tyypit", tai ihan pelkät jobberit? Mestaruuksien, ja/tai niiden (title shot mahisten) vähäisyys? Ollessa se vähemmän tunnettu ja/tai arvostettu osapuoli jossain joukkueessa ("Being the 'Marty Jannetty' of a tag team", eli "Tag teamin 'Marty Jannetty'" niin sanotusti)?

Monet asiat voivat vaikuttaa, että miksi jonkun, tai ihan vaikka "enemmistön" mielestä joku painija on aliarvostettu. Nämä on loppujen lopuksi mielipide kysymyksiä, mutta joitain tunnettujakin esimerkkejä on.

Otetaanpa nyt ihan ensimmäisenä (ja klassisena) esimerkkinä Marty Jannetty.
Kuva

Megasuositun 80-luvulla yleisöä villinneen (varsinkin naispuolisia katsojia) "The Rockers" joukkeen toinen osapuoli, Marty Jannetty, entisen joukkuetoverinsa, Shawn Michaelsin kanssa. No, tässäpä jo tiedetäänkin, että miten historia 90-luvun alun "The Rockers" aikakauden jälkeen tarinaa kertoo; Michaels nousi supertähdeksi - miehestä tuli World Wrestling Federationin yksi (ellei kirkkain ja valovoimaisin) tähti koko 90-luvun ajan. Moninkertainen tuleva maailmanmestari. Yksi kaikkien aikojen suurimmista legendoista koko ammattipainimaailmassa. No entäs sitten Marty Jannetty? Jannettyn hahmo valokeilassa jäi pikkuhiljaa unohduksiin. Voittihan mies toki WWF Intercontinental mestaruuden entiseltä tag team partneriltaan 90-luvun alussa "The Rockers" joukkueen hajottua, mutta siinäpä ne saavutukset sitten ovatkin - ihan tähän päivään saakka. Henkilökohtaiset demonit yksityiselämässä olivat ottaneet otteen Jannetty'stä jo vissiinkin melko varhain "The Rockers" ajanjakson päättymisen jälkeen. Joitain satunnaisia esiintymisiä Jannetty on tehnyt sittemmin World Wrestling Entertainment'in televisiossa myöhempinä vuosina (mm. "The Rockers" joukkeen yhdenillan paluu vuonna 2005) ja esiintynyt indy tapahtumissa, mutta mitään suurempaa tähteä Jannetty'stä ei koskaan tullut ent. joukkuetoverinsa Michaelsin tavoin.

Toisena esimerkkinä tähän alkupostaukseen haluan ottaa vielä yhden Tag team esimerkin, ja tuo esimerkki on "The Wildcat" Chris Harris.
Kuva

Total Nonstop Action Wrestling promootiossa (silloin vielä "NWA-TNA") perustettu "America's Most Wanted" melkeinpä hallitsi TNA:n tag team divisioonaa koko joukkueen elinkaaren (2002-2006) ajan. Monia hyviä ja muistettavia feudeja, mm. Team 3D:n ja A.J. Stylesin ja Christopher Danielsin kanssa. Vuoden 2006 joulukuussa AMW'n tarina kuitenkin päättyi joukkueen matsissa Latin American Exchange'a (Homicide ja Hernandez) vastaan käydyssä "joukkue vs. tag team mestaruudet" stipulaatio matsissa joukkuetoverin James Stormin vahingossa huitaistua partneriaan Harris'ia lasisella olutpullolla päähän (joka oli AMW:n oma signature "cheap tactic", eli keplottelukeino). Historia taas kertoo tämän yhden joukkueen hajoamisen jälkeen, että mihin suuntaan kumpaisenkin painijan ura sitten lähti; Harris ja Storm eka toki feudasivat keskenään joukkueen hajottua, mutta ei mennyt kovinkaan kauaa, kun Storm oli matkalla promootion tähtiin, ja Harris'in tähti taas pikkuhiljaa hiipui unohduksiin - lopulta sitten miehen kokonaan lähdettyä promootiosta - Stormin puolestaan muodostaessa uuden megasuositun "Beer Money (Inc.)" joukkueen uuden partnerinsa, Bobby Rooden kanssa. Myöhemminhän Storm voitti ihan promootion arvokkaimman tittelin - TNA:n maailmanmestaruuden. Harris puolestaan jonkun ajan päästä käväisi (paino sanalla "käväisi") testaamassa vesiä World Wrestling Entertainmentissa, mutta muutaman ottelun jälkeen lähti promootiosta. Sittemmin Harris'ista ei ole kuulunut lähes yhtikäs mitään.

Miksi sitten mielestäni esimerkkeinä Jannetty ja Harris ovat aliarvostettuja? Jannetty'llä ei ehkä ollut koskaan aineksia nousta samanlaisella tasolle kuin Shawn Michaels (en tiedä, eikä sitä koskaan saada selville), mutta miksei sitten Chris Harris'ista olisi voinut tullakkin jotain enemmän? Ehkä jopa maailmanmestari, jos olisi jäänyt Total Nonstop Action Wrestlingin riveihin. Tai no, ainakin jonkun "midcard vyön", kuten "TNA Legends/Global/Television/King of the Mountain" (rakkaalla lapsella on monta nimeä) kantaja. Olen aina tykännyt kummastakin edellämainitusta painijasta, ja ehkäpä juuri se pelkkä "tykkääminen" on yksi (ja merkittävä) syy, että miksi pidän molempia miehiä aliarvostettuina. Miksei se pelkästään riittäisi tosin? Kuitenkin pelkän tykkäämisen lisäksi pidän molempia miehiä aliarvostettuina siksi, että olisin halunnut nähdä molemmat (Jannetty'n tapaus oli ennen omaa aikaani [v. 2000-] ammattipainin seuraajana) enemmän esillä aktiivisina painijoina - ihan vaikka sitten muissa (enemmän tunnetuissa, ei independent) promootioissa saaden enemmän, mm. tv aikaa, voittaen mestaruuksia ym. No mutta - 'that's life' ja sitä rataa.

Viestiä vaan kehiin.
Viimeksi muokannut Brainbuster, 09 Helmi 2017, 14:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.Avatar
Zemppari
Moderaattori
Viestit: 670
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 06:43
Paikkakunta: Jokela

Re: Mielestäsi aliarvostetut painijat?

Viesti Kirjoittaja Zemppari » 09 Helmi 2017, 12:53

Jannetyn ura tosiaan kaatui henkilökohtaisiin demoneihin ja takahuonekäytökseen. Olihan Marty Rockersissa Michaelsin kanssa melko tasaveroinen taidoiltaan, mutta toinen jatkoi kehittymistään ja toinen ei.

Ja jos Chris Sabinista tuli TNA:n mestari, niin en näe syytä miksei Chris Harriksestakaan olisi voinut tulla (ei toki millään pahalla Sabinia kohtaan, mutta tuo mestaruuskausi annettiin lähinnä säälistä/yritettiin pitää jannu mukana). Ja toki Harriksen TNA-paluu tuotti tämän legendaarisen hetken:
https://www.youtube.com/watch?v=17LDYDDPpFA

Mutta kun nyt puhutaan aliarvostetuista painijoista niin itse "Heinolan Herrasmies" Chuck Taylor on pakko mainita.
Kuva

Chuckie T on karismaattinen kehätaitaja, joka ei kuitenkaan koskaan ole saanut sitä suurta mahdollisuutta. Toki mies on ollut mukana PWG:ssä ja Chikarassa, mutta ne suurimmat saavutukset ovat vältelleet miestä. Toki palkintokaapista löytyvät King of Trios sekä DDT4 turnauksien voitot. Surullisesti kolme Taylorin entistä joukkuetoveria on löytänyt paikkansa isommista kuvioista (Trent? New Japanissa, Gargano ja Gulak WWE:ssä). Kummallisesti Ring of Honor ei ole koskaan ottanut Tayloria mukaan ja TNA-visiitti jäi yhden illan mittaiseksi.

Ikää on kuitenkin vasta 30, joten aikaa on. Viime vuonna mies sai suurempaa roolia kasvavassa Evolvessa ja PWG:ssä haastaa vihdoin ja viimein mestaruudesta tässä kuussa (itken kun häviää). Chuckie T on yksi niistä harvoista painijoista joiden toivon löytävän tiensä joskus WWE:n parrasvaloihin. Hän ansaitsee sen.
In the 27 years I've been doing this I never thought I'd find a better wrestler than me, but I found him.
Daniel Bryan.

-William Regal

Avatar
Los_Pebbels
Main eventer
Viestit: 888
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 13:44
Paikkakunta: Tampereen Manchester

Re: Mielestäsi aliarvostetut painijat?

Viesti Kirjoittaja Los_Pebbels » 09 Helmi 2017, 13:12

Chuckie T olisi kyllä täydellinen alakortin huumorilisä. Ainakin vielä pari vuotta sitten miehen oma kanta asiaan oli, että hän ei jaksaisi sitä päivittäistä NXT-rääkkiä, mihin hänen kaverit ovat joutuneet.

WWE:n aliarvostetuin talentti tällä hetkellä taitaa olla Fandango. Painijana hän on toki todella hajuton ja mauton, mutta miehen ulkonäkö, karisma ja vangitseva esiintyminen pitäisi viedä miehen ylempään keskikorttiin. Valitettavasti tanssigimmickillä ei kovinkaan pitkälle vaan voi päästä. Vaudevillains on toinen: Simon Gotch on suorastaan mahtava painija ja Aiden English on rosterin parhaista puhujista. Gimmickistä pidän itsekin, mutta näkihän sen toki kauas, että hipster-NXT:stä lähdettyään heistä tulee jobbereita.
Aurinkoinen puoli ylöspäin

Avatar
Brainbuster
Upper Midcarder
Viestit: 86
Liittynyt: 28 Touko 2016, 08:32

Re: Mielestäsi aliarvostetut painijat?

Viesti Kirjoittaja Brainbuster » 11 Helmi 2017, 08:01

Otanpa nyt taas yhden (varmaan myös monen muun mielestä) aliarvostetun painijan aiheeksi:

"The Fallen Angel" Christopher Daniels
Kuva

Miksi sitten Chris Daniels olisi aliarvostettu? Varmaan kaikista selkein seikka on se, että mies ei koskaan (syystä tai toisesta) voittanut minkään (*enemmän tunnetun) promootion maailmanmestaruutta - huolimatta siitä, että mies oli uskollisena Total Nonstop Action Wrestlingin riveissä promootion perustamisesta saakka kyseiselle lafkalle. Taidoiltaan Daniels oli aina samalla tasolla kollegoidensa, mm. A.J. Styles ja Samoa Joe kanssa, mutta niin sitä vaan toisista nousi maailmanmestareita, kun taas Daniels jäi lähes koko TNA uransa pyörimään jossain midcardin paikkeilla - X Division ja Tag team mestaruuksia jahdaten. Tänä päivänä ystävänsä Frankie Kazarianin kanssa "Bad Influence" tiimissä taggaava Daniels ei edelleenkään ole minkään (enemmän tunnetun) promootion maailmanmestaruusvyötä saanut vyötäisilleen. Tarvitseeko 'Langennut enkeli' sitten jonkun isomman ja tunnetumman promootion maailmanmestaruusvoittoa? Ehkä ei, mutta ilman muuta mies sen ansaitsisi. Daniels tuntuu koko uransa olevan eräänlaisella "kulttisuosikki" tasolla, (ainakin kirjoittajan suosikkeihin Daniels on jo kymmenisen vuotta kuulunut) mutta tuo maailmanmestaruusvoitto olisi - vaikka miehellä jo ikää onkin lähes 50 paikkeilla - kyseisen herran uran ns. "kirsikka kakun päälle". Olisihan se ehkä mielenkiintoistakin, jos Daniels koko hienon uransa aikana ei sitten voittaisikaan minkään tunnetumman ja isomman promootion maailmanmestaruutta - "Indyjen kuningas" ei välttämättä sitä saavutusta tarvitse, mutta, kuten muutama lause takaperin jo mainitsinkin; ansaitsisi ilman muuta sen - ei epäilystäkään.


*Näin korjauksena tähän viestiin, että Daniels onkin voittanut eräässä hardcore-tyylisuuntaisessa, "Pro-Pain Pro Wrestling" promootiossa maailmanmestaruuden, (world heavyweight championship) mutta kun mistään sen tunnetummasta tai tunnistetusta maailmanmestaruusvoitosta ei ole kyse, niin en sen ihmeellisemmin tuota tekstiä korjaillut - Daniels kuitenkin yleisesti ottaen on aliarvostettu kehäveteraani.

Avatar
Brainbuster
Upper Midcarder
Viestit: 86
Liittynyt: 28 Touko 2016, 08:32

Re: Mielestäsi aliarvostetut painijat?

Viesti Kirjoittaja Brainbuster » 07 Maalis 2017, 06:52

Nyt eletään sitten jännittäviä aikoja Daniels'iin liittyen: mies haastaa Adam Cole'n Ring of Honor'in "15th Anniversary" pay-per-view tapahtumassa tänä perjantaina (10.3.) ROH:in maailmanmestaruusvyöstä. Olisiko nyt sitten viimein Daniels'in maailmanmestaruus kauden aika? Tämä mies todellakin toivoo niin!

Vastaa Viestiin