VICTORY ROAD 2008
TNA:n vuosi jatkui kesän kohokohdan Slammiversaryn jälkeen Victory Road -nimisellä ppv:llä, kuten se oli jatkunut kahtena edellisenäkin vuonna. Ensimmäinen Victory Road oli järjestetty vuonna 2004, jolloin se oli ollut TNA:n historian ensimmäinen kolmetuntinen ppv ja käyty marraskuussa 2004. Sen jälkeen Victory Roadia ei käyty ollenkaan vuonna 2005, mutta vuodesta 2006 alkaen se oli ottanut paikan heinäkuisena ppv:nä TNA:n vuosikalenterissa. Mitään kovin merkittävää ei TNA:ssa ollut tässä välissä tapahtunut viimeisen kuukauden aikana, mistä tässä pitäisi mainita. PPV järjestettiin Houstonissa, Texasissa ja oli siis TNA:n ensimmäinen ppv Booker T:n kotiseudulla. Selostajina tutut Tenay ja West. Haastattelijoina Jeremy Borash ja Lauren.
Team Japan (Yoshino & Milano Collection AT & Puma) vs. Team Mexico (Averno & Bucanero & Guerrero) vs. Team International (Koslov & Williams & Dux) vs. Team TNA (Motor City Machine Guns & Curry Man) - World X Cup Tournament Third Round Match
Kesä 2008 tiesi sitä, että TNA toi takaisin World X Cup -turnauksen, joka oli järjestetty kaksi kertaa aikaisemmin TNA:n historiassa. World X Cup -turnauksen idea oli se, että neljän eri maan tai alueen X-Divisioonan painijat ottivat mittaa toisistaan monivaiheisessa turnauksessa, jossa jaettaisiin pisteitä voitettujen otteluiden perusteella. Kahdella edellisellä kerralla Team TNA oli voittanut turnauksen, ja tälläkin kertaa turnaukseen osallistui TNA:ta edustava joukkue. Sen lisäksi mukana oli kahden edellisen kerran tavoin Team Mexico ja Team Japan, mutta tällä kertaa neljäs joukkue ei ollutkaan Team Canada, vaan Team International, joka koostui neljää eri maata (Kanadaa, Britanniaa, Venäjää ja Irania) edustavista painijoista. Tähän ppv:hen tultaessa turnausta oli käyty kaksi kierrosta, ja Team Mexico sekä Team TNA johtivat turnausta tasapistein 3. Nyt edessä oli siis neljän joukkueen eliminointiottelu. Jokaisesta joukkueesta mukana oli kolmen hengen joukkue, ja pisteitä annettaisiin niille kolmelle maalle, jonka painijoita olisi viimeisenä jäljellä: voittajalle 3, toiselle 2 ja kolmannelle 1.
Tämän turnauksen osanottajista osa oli entuudestaan tuttu, mutta merkittävä osa teki tässä ppv-debyyttinsä Yhdysvalloissa. Team Japanin
Puma (joka myös TJ Perkinsinä tunnetaan) oli toki esiintynyt useita kertoja ennenkin TNA:ssa satunnaisena vierailijana. Hauskaa kyllä, Puma edusti edellisessä World X Cupissa Meksikoa, mutta tällä kertaa hän oli osa Japanin joukkuetta. Muut Team Japanin edustajat, tässä siis
Masato Yoshino ja
Milano Collection AT olivat Dragon Gate -promootion painijoita. Molemmat olivat debytoineet 2000-luvun taitteessa ja olivat kuuluneet vuosia "Italian Connection" -nimiseen stableen. Yoshino oli tunnettu erityisesti äärimmäisen nopeasta painityyliistään, Yoshino puolestaan gimmickistään: hän esitti italialaista supermallia, joka talutti kehään näyttävässä talutuspannassa näkymätöntä koiraa. Team Mexicon edustajat olivat tällä kertaa CMLL-promootion painijoita kuin kahdella edellisellä kerralla he olivat olleet Meksikon toisen pääpromootion AAA:n painijoita.
Último Guerrero,
Averno ja
Rey Bucanero olivat kaikki konkari-luchadoreja, jotka olivat aloittaneet uransa jo 90-luvun puolella ja nousseet hyvin arvostetuiksi nimiksi kotimaassaan. Erityisesti Guerrero on todella merkittävässä asemassa Meksikossa, ja hän oli tässäkin turnauksessa joukkueensa kapteeni. Team Internationalia tässä ottelussa edustivat
Alex Koslov,
Doug Williams ja
Tyson Dux. Tästä kolmikosta kanadalainen Dux oli esiintynyt edellisessä World X Cup -turnauksessa oli osa Team Canadaa. Suomalaisillekin tuttu brittipainija Doug Williams oli aloittanut uransa kotimaassaan jo 90-luvun alkupuolella ja paininut siellä pitkään, kunnes 2000-luvulla hän debytoi ROHissa vuonna 2002. Williams painikin vuosien ajan säännöllisesti ROHin tapahtumissa, kunnes lopetti vuonna 2007 siellä esiintymisen. TNA:ssa hän oli debytoinut, kun TNA teki vuonna 2008 kiertueen Britanniassa, ja nyt hän pääsi osaksi Team Internationalia. Williamsista kuultaisiin näissä arvosteluissa vielä paljon. Joukkueen kolmas jäsen oli sitten venäläistä esittävä Alex Koslov, joka oli oikeasti syntynyt Moldovassa ja aloittanut painiuransa Kaliforniassa. Myös Koslov oli paininut viime vuodet CMLL:ssä Meksikossa, mikä oli todennäköisesti syy siihen, että hän pääsi mukaan tähän turnaukseen. Team TNA:n joukkueesa tuskin tarvinnee sanoa sen enempää: Motorcity Machine Guns oli vuoden 2008 aikana tippunut suoraan alakorttiin, mutta tämä turnaus toi heille uutta nostetta. Curry Man oli pysytellyt roolissaan rosterin huumoripainijana.
Huh, tämä jos mikä oli todellnen spottikimara. Matsi kesti lähes 25 minuuttia ja oli alusta loppuun sellaista tykittelyä, että heikompaa hirvittää. Eikä siinä: minä pidän spottailusta ja isoista, näyttävistä liikkeistä, mutta toki tällaisen matsin jälkeen on aika tyhjä olo. Vähän sellainen fiilis, että mitä enempää voi enää nähdä? Mitä tämän jälkeen pitäisi tuntea? Ja samalla myös: tarvittiinko tässä ottelussa TODELLA ihan kaikki nämä sekopäiset liikkeet? Jos alkaisin luetella kaikki spotit, joita tässä ottelussa nähtiin, kirjoittaisin tätä arviota vielä ensi vuonnakin, joten tyydyn toteamaan, että katsokaa tämä itse. Olihan tämä samaan aikaan ihan järisyttävää ilotulittelua ja aika hengästyttävää katsottavaa. Harmi vain, että samalla kaikenlainen tarinankerronta ja suureksi osaksi myös myyminen unohdettiin tässä ottelussa aivan täysin, mikä teki tästä osittain myös aika tylsää katsottavaa. Ottelun tähdiksi nostaisin Motorcity Machine Gunsin (aivan loistavaa joukkuetyöskentelyä jälleen kerran), Alex Koslovin (hienoa hahmotyöskentelyä), Milano Collection AT:n (samoin) ja Masato Yoshinon (ottelun ylivoimaisesti hurjin suorittaja fyysisesti). Eipä siinä, kyllä minä tästä tavallaan nautin siinä mielessä paljonkin, että tässä tarjoiltiin helvetinmoinen määrä hienoja liikkeitä, mutta tarinan ja rakenteen puute estää tämän nousemasta oikeasti huippuotteluiden joukkoon.
***½ (24:16)
Voittaja: ► Näytä spoileri
Team TNA (Last elimination: Shelley pinned Yoshino after a Kryptonite Krunch)
Angelina Love w/ Velvet Sky vs. Gail Kim
Gail Kimillä oli ollut tähän mennessä aika kiireinen vuosi, koska hän oli ehtinyt feudata käytännössä kaikkien TNA:n merkittävien heel-naispainijoiden kanssa. Alkuvuosi oli mennyt isossa kuviossa Awesome Kongin kanssa, joka oli vähitellen hiipunut loppukeväästä, kun pinnalle oli noussut Kimin ja Beautiful Peoplen feudi. Se oli alkanut oikeastaan Sacrificessa, jossa Kim oli voittanut naisten mestaruuden ykköshaastajuusottelun, kun Angelina Love oli sekaantunut ja estänyt Roxxi Laveaux'ta voittamasta ottelua. Love oli siis käytännössä auttanut Kimin voittoon, muttei suinkaan siksi, että olisi pitänyt Kimistä, vaan siksi, että halusi nöyryyttää Roxxia (ajamalla tämän pään kaljuksi, koska se kuului ottelun sekopäiseen stipulaatioon). Kim tietenkin liittoutui yhteen Roxxin kanssa, ja tästä seurauksena Angelina Love ja Velvet Sky pilasivat Gail Kimin mestaruusottelun Awesome Kongia vastaan. Kesäkuun Slammiversaryssa Gail Kim, Roxxi ja ODB kohtasivat Beautiful Peoplen, johon oli hetkellisesti liittynyt henkivartijaksi isokokoinen naispainija nimeltään Moose. Ikävä kyllä Moose (eli Mickie Knuckles) loukkaantui IWA-MS:n tapahtumassa pian TNA-debyyttinsä jälkeen, ja lopulta hänet irtisanottiin TNA:sta, eikä hän siis enää koskaan palannut firmaan. Nyt Love ja Sky olivat taas kahdestaan, ja tässä ottelussa Love joutui ihan yksin painimaan rehdissä matsissa Gail Kimia vastaan.
Ei ollut Kimillä ja Lovella mikään helppo tehtävä tulla painimaan äskeisen mielettömän tykittelyn jälkeen, ja siihen nähden he mielestäni onnistuivat oikein mallikkaasti. Gail Kim oli todellakin tähän aikaan monin tavoin parasta, mitä Yhdysvaltojen mainstream-promootioiden naispainilla oli tarjota. Kokenut Kim pystyi kiskomaan tällaisesta Loven kaltaisestakin vähemmän kokeneesta painijasta irti oikein miellyttävän ottelun, jossa oli selvä rakenne ja joka onnistui viihdyttämään alusta loppuun. Ei tässä ollut toki mitään sellaista, mitä ei olisi lukuisissa muissakin matseissa nähty, mutta minä pidin tätä ihan pätevänä matsina, joka hoiti paikkansa kortilla oikein hyvin. Loven ja Skyn gimmick toimii, ei voi mitään.
**½ (6:13)
Voittaja: ► Näytä spoileri
Gail Kim (Neckbreaker)
Sonjay Dutt vs. Jay Lethal w/ SoCal Val
Jostain syystä TNA:n X-Divisioonan mestari Petey Williams ei esiintynyt tässä ppv:ssä ollenkaan, mutta kortissa oli toki muuten ihan reippaasti X-Divisioonan otteluita. World X Cup -turnauksen lisäksi nähtiin nimittäin ensimmäinen Jay Lethalin ja Sonjay Duttin välienselvittely. Pitkäaikaisten ystävysten Duttin ja Lethalin välit olivat olleet jo jonkin aikaa hieman kireät, mutta kaksikko oli aina onnistunut löytämään vielä yhteisen sävelen... Kunnes nainen sekoitti kaiken. Niinhän siinä aina käy. "Black Machismo" Jay Lethal siis rakastui TNA:n rinside-tyttöön SoCal Valiin, kuten Randy Savage oli aikoinaan rakastunut Miss Elizabethiin, ja tämä rakkaustarina johti Slammiversaryssa käytävään hääseremoniaan Lethalin ja Valin välillä. Kaikki oli yhtä upeasti kuin Savagella ja Elizabethilla aikoinaan Summerslamissa 1991 – kunnes bestmanina toiminut Lethalin paras ystävä Sonjay Dutt kääntyi Lethalia vastaan ja ilmoitti olevansa rakastunut Valiin. Tämä järkytti Valin, joka poistui paikalta, ja Lethal piesty Lethal janosi tietenkin kostoa Duttilta. Slammiversaryn jälkeen SoCal Val oli pyytänyt Lethalilta, että häitä siirrettäisiin toistaiseksi, kunnes tilanne rauhoittuisi, ja Dutt oli alkanut pelata Lethalin kanssa mind gameseja väittämällä, että Val oli oikeasti rakastunut häneen. Lethal ei tietenkään tätä uskonut, mutta halusi tehdä lopullisesti selvää Duttista, ja siihen tarjoutuisi nyt mahdollisuus tässä matsissa.
Tämä oli aika turvallinen ja perinteinen X-Divisioonan ottelu, mikä ei ole sinänsä huono asia, mutta ottelun tarinaan tämä matsin tyyli sopi aika huonosti. Tämä oli enemmänkin sellainen ottelu, jossa Dutt ja Lethal esittelivät osaamistaan, tekivät hienoja sekvenssejä ja rakensivat ottelun perinteisen kaavan mukaan. Sinänsä se kyllä toimi, ja minä viihdyin aivan hyvin tätä ottelua katsoessani. Olisi toki voinut silti toivoa, että feudin henkilökohtaisuus olisi näkynyt jollain tavalla myös painityylissä ja matsin tapahtumissa – siis muutenkin kuin että SoCal Val sekaantui otteluun tarpeettomasti ja oli mukana myös ottelun lopetuksessa. En ole mikään äärimmäisen suuri tämän feudin vihaaja (kuten monet muut ovat), mutta näihin otteluihin en tätä SoCal Val -sekoilua varsinaisesti kaipaisi. Ehkä miesten seuraava ottelu on aidosti "Grudge Match", millaiseksi tätäkin oli mainostettu. Tämä oli vain... hyvä ottelu. Monien mielestä saatan yliarvostella tämän matsin, mutta pidän näiden miesten tyylistä, joten se vaikuttaa asiaan.
*** (8:24)
Voittaja: ► Näytä spoileri
Sonjay Dutt (Roll up)
LAX (c) w/ Hector Guerrero & Salinas vs. Beer Money Inc. (Roode & Storm) - Fan's Revenge Match for the TNA World Tag Team Championship
Pitkän aikaa TNA:n joukkuedivari oli tuntunut varsin pysähtyneeltä, mutta nyt vihdoin tapahtui jotain! UUSI joukkue! Uusi MERKITTÄVÄ joukkue! Uusi merkittävä heel-joukkue! Tuo uusi joukkue olisi siis tietenkin James Stormin ja Robert Rooden muodostama Beer Money Inc, josta tulisi yksi koko TNA:n historian ikonisimmista tiimeistä. Alkunsa joukkue oli saanut puhtaasti niin, että Slammiversaryn jälkeisessä Impactissa LAX:n uusiksi haastajiksi joukkuemestaruusotteluun saapuivat Robert Roode ja James Storm, jotka eivät olleet koskaan aiemmin painineet yhdessä. Roode oli ollut Slammiversaryssa päämestaruudesta käydyssä King of the Mountain -ottelussa, Storm puolestaan ei ollut tehnyt oikeastaan mitään sen jälkeen, kun hänen ja Stingin hädin tuskin alkanut feudi päättyi toukokuussa yhtäkkisesti, kun Sting jättäytyi jälleen pariksi kuukaudeksi pois TNA:n tapahtumista. Nyt he saivat mahdollisuuden kokeilla, voisivatko pärjätä yhdessä ja voittaa joukkuemestaruudet. Storm ja Roode onnistuivatkin voittamaan ottelun Jackie Mooren sekaantumisen ansiosta, mutta kuultuaan sekaantumisesta tuomari päätti käynnistää ottelun uudestaan, ja lopulta LAX voitti matsin.
Menetetty voitto tietenkin raivostutti Stormin ja Rooden täysin, ja he sitoivat LAX:n kiinni kehätolppaan ja alkoivat piestä heitä nahkaremmeillä, kunnes TNA:n turvamiehet puuttuivat tilanteeseen. Kommissari Jim Cornette päätti, että LAX saisi uusintaottelun mestaruuksista Victory Roadissa, mutta alhaisen temppunsa vuoksi he joutuisivat myös kärsimään ottelussa. Matsista tehtäisiin nimittäin Fan's Revenge Match, joka tarkoittaisi sitä, että kehänlaidalle tuotaisiin TNA-faneja, joilla olisi käsissään nahkaremmejä, joilla he saisivat vapaasti piestä kehän ulkopuolelle joutuneita painijoita. Ottelua ennen jostain syystä Road Dogg opetti näitä faneja käyttämään remmejään mahdollisimman tehokkaasti. Tähän ppv:hen tultaessa Roode ja Storm olivat ilmoittaneet, että heidän joukkueensa nimi olisi Beer Money Inc, mikä tuli tietenkin siitä, että Storm rakasti kaljaa ja Roode rakasti rahaa. Managerinaan heillä oli Stormin manageri Jackie Moore, joka ei kuitenkaan tässä ottelussa suostunut tulemaan ringsidelle, koska hän ei halunnut remmistä.
Oli kyllä virkistävää nähdä joukkuemestaruuskuvioissa joku täysin uusi joukkue – varsinkin kun tietää, että Beer Money Incistä tulee yksi TNA:n kovimmista joukkueista. Tässä matsissa Roode ja Storm vasta harjoittelivat yhteispeliään, mikä ei ole ihme. Heidän joukkueensa oli tässä vaiheesa hädin tuskin edes olemassa. Katsokaa nyt noita paitojakin, mitkä Stormilla ja Roodella ovat päällä tässä ottelussa. Matsi itsessään oli jälleen varsin perinteistä TNA:n joukkuepainia. LAX on aika lailla rutinoitunut kaksikko, mikä on sekä hyvä että huono asia. Hyvä siinä mielessä, että LAX:n rutiinit ovat oikein viihdyttäviä ja että varsinkin Homicide on oikein mainio painija. Huono se on siinä mielessä, että mitään yllättävää näissä otteluissa ei tapahdu. Nyt yllätyselementtinä olivat kehän laidalla häirineet fanit, mutta käytännössä tämä stipulaatio vain tarkoitti hieman erilaista Lumberjack Matchia. Kokonaisuudessaan tämä oli siis hyvä ottelu, mutta ei vielä sen enempää.
*** (10:06)
Voittajat: ► Näytä spoileri
LAX (Hernandez pinned Roode after a Doomsday Gringo Cutter)
Taylor Wilde (c) vs. Awesome Kong w/ Raisha Saeed - TNA Knockout Championship
Sitten oli taas selityksen paikka. Kuten Slammiversaryn arvostelussa kävi ilmi, Awesome Kongilla oli TNA:ssa meneillään 25 000 dollarin haaste, jossa kuka tahansa katsomossa oleva naispainija saisi haastaa hänet. Jos joku onnistuisi voittamaan, hän saisi 25 000 dollaria. Viikko toisensa perään Kong dominoi "katsojia" (eli plantteina toimivia naispainijoita), mutta useana viikkona hänen vastustajakseen yritti päästä pienikokoinen blondi nainen. Kong ei kuitenkaan suostunut valitsemaan tätä, kunnes Slammiversaryn jälkeisessä Impactissa hän lopulta suostui valitsemaan blondin naisen vastustajakseen, kun hän oli jälleen paikalla. Nainen ilmoitti nimekseen "Taylor", ja vaikka hän hävisi Kongille, hän pärjäsi paremmin kuin kukaan muu tähän mennessä. Seuraavalla viikolla Taylor pääsi painimaan Kongin manageria Raisha Saeedia vastaan ottelussa, jonka voittamalla hän saisi Kongia vastaan uusintaottelun, jossa olisi panoksena myös Kongin kantama TNA Knockouts -mestaruus. Taylor voitti, ja seuraavalla viikolla hän - nyt koko nimellä Taylor Wilde - paini Kongia vastaan virallisessa mestaruusottelussa. Todellinen shokkilopetus tarjottiin katsojille, kuin kaikkien odotusten vastaisesti Wilde onnistui voittamaan Kongin roll upilla. Täysin tuntemattomasta nuoresta naisesta oli siis tullut TNA Knockouts -mestari, kun hän oli voittanut Awesome Kongin, jota edes Gail Kim ei ollut pystynyt voittamaan tammikuun jälkeen. Kongin voittoputki oli ohi shokeeravalla tavalla, ja Kong tietenkin janosi uusintaottelua, jonka hän nyt sai Victory Roadissa. Kaikki olivat varmoja, että yllätysvoiton ottanut sympaattinen ja kokematon Taylor Wilde ei pystyisi voittamaan Kongia uudestaan.
Taylor Wilde ei siis tietenkään ollut oikeasti mikään kokematon fani, joka oli lähes tulkoon painidebyytissään voittanut TNA:n naisten mestaruuden dominoivalta Awesome Kongilta. Sen sijaan hän oli vuonna 2003 uransa aloittanut kanadalainen naispainija, joka oli tähän mennessä paininut nimellä Shantelle Taylor, ja vuosina 2006-2007 hänellä oli ollut WWE-sopimus. Tuolloin hän oli paininut WWE:n farmipromootioissa DSW:ssä ja FCW:ssä, mutta koskaan hän ei ollut päässyt painimaan päärosteriin. Kun Taylor oli irtisanottu WWE:stä loppukesästä 2007, hänelle aukeni mahdollisuus siirtyä TNA:n puolelle.
Pidän yleensä paljon altavastaajan ja ison mörssärin välisistä otteluista, mutta nyt täytyy todeta, että tämä ottelu ei erityisemmin puhutellut minua. Ehkä suurin syy siihen oli se, että tämä vain tuntui niin epäuskottavalta. Awesome Kongia oli tähän mennessä buukattu täysin pysäyttämättömänä monsterina, joka tosiaan teki jopa Gail Kimin ja ODB:n kaltaisille painijoille mitä tahansa. ODB ja Kim olivat myös hyvin älykkäitä painijoita, joten he varmasti olisivat pystyneet hyödyntämään Kongin heikkoudet ja voittamaan hänet Roll upilla, jos sellainen olisi mahdollista. Niin ei kuitenkaan ollut käynyt, joten miksi Taylor Wilde pystyi nyt vielä uusintaottelussakin Kongia vastaan nöyryyttämään tätä varsin köykäisen oloisella tavalla? Jotenkin tämä vain häiritsi minua tosi paljon, vaikka itsessään Kongin ja Wilden rymistely oli ihan hauskaa katsottavaa ja Wilde oli roolissaan erittäin sympaattisen oloinen. En vain... Tämä buukkaus ei toimi nyt. Wilde sai tässä aivan liikaa aivan liian nopeasti ja Kong näytti aivan liian huonolta. Ottelun jälkeen Kong ja Raisha Saeed yrittivät piestä Wilden brutaalisti, mutta silloin parin kuukauden ajan poissa ollut
Abyss ilmestyi paikalle musiikkinsa saattelemana, hääti Kongin paikalta ja iski Raisha Saeedille Black Hole Slamin. Tämän jälkeen Abyss kantoi Wilden paikalta pois käsivarsillaan. Hämmentävää.
*½ (4:51)
Voittaja: ► Näytä spoileri
Taylor Wilde (Roll up)
Naruki Doi vs. Volador Jr. vs. Daivari vs. Kaz - World X Cup Final Ultimate X Match
Sitten vuorossa oli World X Cup -turnauksen finaaliottelu, joka käytiin siis Ultimate X Matchina. En enää muista, minkä verran pisteitä tämän ottelun voittaja sai, mutta käytännössä pisteet olivat jakautuneet joukkueiden välillä niin tasaisesti, että tämän ottelun voittaja voittaisi myös koko turnauksen. Tässä matsissa Team Japania edusti
Naruki Doi, joka oli Yoshinon ja Milano Collectionin tavoin osa Dragon Gaten rosteria ja erittäin lahjakkaana pidetty painija, joka oli vuoden aikana paininut myös useissa ROHin tapahtumissa ja pitänyt hetken aikaa hallussaan ROHin joukkuemestaruuksia yhdessä Shingon kanssa. Team Mexicoa edusti
Volador Jr, joka oli aloittanut painiuransa vuosituhannen taitteessa seuraamalla isänsä Voladorin jalanjäljissä. Muiden Meksikoa edustavien painijoiden tavoin hän oli osa CMLL:n rosteria. Team Internatiolia edusti joukkueen kapteeni
Daivari. Kyllä vain, WWE:ssä niin Muhammad Hassanin kuin The Great Khalinkin apurina tunnettu Daivari oli siis saanut potkut vuoden 2007 loppupuolella, minkä jälkeen hän oli paininut erinäisissä indypromootioissa, kunnes TNA kiinnostui Daivarista kesällä 2008. Daivarille tarjottiin sopimusta TNA:lta, ja ensimmäisenä työnään hän pääsi johtamaan ilkeistä ulkomaalaisista koottua Team Internationali tässä turnauksessa. Daivarista kuulisimme lisää tulevissa arvioissa. Team TNA:n edustaja tässä ottelussa oli itseoikeutetusti joukkueen kapteeni Kaz.
Olen yleensä pitänyt Ultimate X -otteluista varsin paljonkin, koska ne ovat näyttävää spottailua, jossa homma tuntuu toimivan hyvin. Tällä kertaa täytyy kuitenkin todeta, että tämä Ultimate X jäi pettymykseksi. Ei tämäkään ollut missään nimessä huono ottelu, vaan parhaimmillaan hyvää ja erittäin viihdyttävää meininkiä. Openerin tavoin tässä nähtiin monia näyttäviä spotteja, joita katsoi suu haukkoen. Suurin ongelma tässä matsissa liittyi kuitenkin juuri yhteen näistä spoteista: Aivan ottelun loppupuolella nähtiin Kazilta aivan valtaisa spotti, jossa hän hyppäsi koko Ultimate X -rakennelman päältä X-kirjainta tavoitelleen Daivarin päälle järisyttävällä Leg Dropilla niin, että miolemmat jysähtivät maahan. Spotti on ihan perkeleen hienon näköinen ja samalla sellainen, etten ymmärrä, miten se on ikinä pystytty tekemään järkevästi. Matsin olisi aivan ehdottomasti pitänyt loppua tuon spotin jälkeen, mutta sen sijaan saimmekin ihan kummallisen kädenlämpöisen lopetuksen, mikä söi koko spotin merkityksen ja momentumin ja aiheutti sen, ettei yleisö ollut ollenkaan kiinnostunut ottelun voittajasta. Paskaa buukkausta. Matsi oli hyvä, muttei sen enempää.
*** (10:58)
Voittaja: ► Näytä spoileri
Volador Jr.
Team 3D & Kurt Angle vs. Rhino & Christian Cage & AJ Styles - Full Metal Mayhem Match
Kurt Anglen ja AJ Stylesin feud jatkui kuumana myös Slammiversaryn jälkeen, ja nyt tähän kuvioon oli sekoitettu muitakin painijoita. Slammiversaryn matsin jälkeen feud oli edennyt niin, että Angle ja Styles olivat kohdanneet Impactissa uusintaottelussa, joka käytiin Lumberjack-matsina. Tuon ottelun jälkikahinoissa kehään nousivat myös Team 3D, Tomko, Christian Cage ja Rhino. Cage ja Rhino asettuivat Stylesin puolelle, kun taas Tomko ja Team 3D asettuivat Anglen puolelle. Seuraavina viikkoina näiden porukoiden välille muodostuikin vastakkainasettelu, mutta facet jäivät alakynteen, kun ensin Team 3D ja Angle teloivat Rhinon pois pelistä ja seuraavalla viikolla paiskasivat Christian Cagen läpi lasipöydästä. Näin Styles jäi taistelemaan taas yksin Anglea ja tämän kavereita vastaan, mutta tilanne helpottui heinäkuun alussa, kun Rhino palasi Impactiin parin viikon poissaolon jälkeen ja haastoi Anglen sekä Team 3D:n Victory Roadissa käytävään kuuden miehen joukkueotteluun. Heelit suostuivat tähän, ja komissaari Cornette päätti, että fanit saivat äänestää tämän ottelun stipulaatiosta. Äänestyksen voitti Full Metal Mayhem Match, mikä oli käytännössä TNA:n versio TLC-ottelusta. Selostamossa istui jälleen kerran Kurt Anglen läheinen ystävä Frank Trigg.
Ei noussut tämä ottelu Slammiversaryn Angle vs. Styles -ottelun tasolle, ja suurin syy oli nimenomaan edellä mainittu Trigg. Voin myöntää suoraan, että minua Frank Trigg ei voisi vähempää kiinnostaa, ja vielä vähemmän kiinnostaa se, että Stylesin ja Anglen hyvin alkanut feud sotketaan nyt jollain käsittämättömällä Trigg-sekoilulla. Ottelun aikana Styles sai siis Triggin hermostumaan kunnolla, mikä johti siihen, että Trigg sekaantui ottelun lopetukseen, mikä johtanee siihen, että Stylesin ja Anglen feud muuttuu Stylesin ja Triggin feudiksi. No, jos tämä typerä käänne voidaan jättää huomioimatta, olihan tämä aivan ensiluokkaisen viihdyttävää HC-mähinää. Mitä muuta voisi toki odottaakaan tällaiselta konkarijoukolta? Team 3D:llä, Anglella, Cagella ja Rhinolla on kaikilta kokemusta kovista tikapuumähinöistä jo WWE-ajoilta, ja AJ Styles hallitsee ihan mitkä tahansa spotfestit noin vain. Lopputuloksena oli ehdottomasti yksi illan viihdyttävimmistä otteluista, ehkä jopa viihdyttävin. Jos vain lopetus olisi ollut parempi, olisi tämä voinut olla huippuottelu.
***½ (15:55)
Voittajat: ► Näytä spoileri
Team 3D & Kurt Angle (Angle pinned Styles after Frank Trigg's interference and an Angle Slam off the ladder through a table)
Samoa Joe (c) vs. Booker T - TNA World Heavyweight Championship
Niin, sitten tämä... No niin, Samoa Joe oli siis säilyttänyt mestaruutensa King of the Mountain -ottelussa Slammiversaryssa, ja yksi tuon ottelun osanottajista oli ollut Booker T. Booker oli meinannut jo voittaa koko ottelun, mutta silloin matsin Special Enforcerina toiminut Kevin Nash oli sekaantunut otteluun ja piessyt Bookerin. Minulle ei oikeastaan missään vaiheessa selvinnyt, miksi Nash teki näin. Ehkä koska hän oli/yritti esittää olevansa Joen kaveri? Ehkä koska hänellä oli jotain hampaankolossa Booker T:tä vastaan? Ehkä edes TNA ei tiennyt? No, joka tapauksessa nyt Booker T pääsi sitten painimaan TNA:n päämestaruudesta Joeta vastaan ppv:ssä, joka järjestettiin Bookerin kotikaupungissa Houstonissa. Matsin rakentelu itsessään oli hyvin köykäistä ja oikeastaan suorastaan huonoa. Se koostui lähinnä siitä, että Kevin Nash ilmoitti "mentoroitavalleen" Joelle, että Joe ei pystyisi voittamaan Booker T:tä 1 on 1 -ottelussa. Joe tietenkin halusi todistaa, että Nash ja Booker T ja kaikki muut ovat väärässä. Ihan kuin TNA yrittäisi tahallaan saada Joen näyttämään mahdollisimman huonolta mestarina nyt, kun hän oli vihdoin voittanut mestaruuden? PPV:n aikana oli nähty useita videokoosteita siitä, miten Booker T saapui kotikaupunkiinsa ja millaisessa hulppeassa kartanossa hän oikein täällä asui. Bookerin vaimo Sharmell istui tietenkin katsomossa eturivissä ottelun aikana, eikä hän ollut ainut, joka oli kiinnostunut ottelun lopputuloksesta. Ennen ottelua Samoa Joe oli käskenyt Kevin Nashia pysyttelemään sivussa tästä ottelusta. PPV:tä edeltävässä Impactissa puolestaan Sting oli esiintynyt videolla, jossa oli kertonut saapuvansa Houstoniin seuraamaan kiinnostuneena tätä ottelua.
Huh, tämä ottelu oli todellinen clusterfuck ja aivan täydellinen esimerkki Vince Russon järjettömästä buukkauksesta. Matsin ensimmäinen puolisko oli vielä ihan toimivaa brawlausta Joen ja Bookerin välillä, ja Joe yritti selvästi kantaa Bookeria mahdollisimman hyvään otteluun. Sitten matsi alkoi kuitenkin saada sen kummemmin selittämättä käsittämättömiä piirteitä. Olen pahoillani, spoilaan tässä käytännössä nyt matsin kaikki tapahtumat, mutta tätä on mahdoton selittää muuten. Periaatteessa molemmat olivat siis tässä ottelussa faceja, mutta yleisö oli jo lähtökohtaisesti Bookerin puolella, koska hän oli kotikaupungin sankari. Ottelun edetessä Joe alkoi käyttäytyä koko ajan heelmäisemmin ja piestä Bookeria todella aggressiivisesti. Lopulta ottelun tuomari kolkattiin tajuttomaksi, minkä jälkeen Joe alkoi piestä Bookeria kehän ulkopuolella täysin säälimättömästi. Tämä johti siihen, että Booker alkoi vuotaa verta rajusti ja että Sharmell yritti saada Joeta lopettamaan ottelun. Sharmell läpsäytti Joeta kasvoille, jolloin Joe pieksi Sharmellin kanssa ringsidellä olleet miehet ja jatkoi sitten Bookerin järjetöntä hakkaamista kehässä. Kun kehään tuli uusia tuomareita, Joe pieksi heidätkin. Yleisö buuasi Joelle koko ajan kovempaa, ja lopulta ties ketä TNA:n henkilökuntaa juoksi paikalleen lopettaakseen brutaalin mäiskinnän. Joe ei tästä välittänyt paskaakaan vaan kävi kaikkien kimppuun...
Kunnes
STINGIN musiikki alkoi soida, ja Sting marssi paikalle. Ensin näytti siltä, että Sting sai Joen järkiinsä, kun he lähtivät yhdessä kävelemään pois kehästä (en tiedä, missä vaiheessa ottelu oli virallisesti päättynyt) mutta sitten Joe kääntyi kannoillaan, ryntäsi takaisin kehään ja jatkoi jälleen verisen Bookerin säälimätöntä pieksentää. Tässä vaiheessa Sting sai tarpeekseen, ja hän juoksi kehään repiäkseen Joen pois Bookerin päältä. Sting alkoi raivota Joelle, mutta Joe ei välittänyt enää yhtään vaan näytti Stingille keskisormea ja meinasi taas jatkaa Bookerin pieksemistä... Mutta silloin Sting löi baseball-mailallaan Joen kanveesiin! Tämän jälkeen Sting jäi vain tuijottamaan järkyttyneenä, kun hädin tuskin tajuissaan oleva Booker nousi istumaan ja raahautui selättämään Joeta. Koska missään ei ollut enää mitään järkeä, Bookerin vaimo Sharmell laskeutui miehensä viereen ja laski kolmeen, kun hän selätti Joen. Tämän jälkeen Booker ja Sharmell poistuivat paikalta, ja Booker otti mukaansa TNA World Heavyweight -mestaruuden. Että... Sellaista. Tämä oli aivan suoraan kuin vuosien 1999–2000 WCW:stä. Joe teki kaikkensa, hoiti roolinsa aivan perkeleellisen hyvin ja annan siitä kaksi tähteä, mutta... Ei saatana. Ei vittu. Luulin, että tällainen sekoilu olisi jo lopettu, mutta haista vittu, never stop the madness ja kohta vedetään taas.
** (15:14)
Voittaja: ► Näytä spoileri
I DON'T KNOW!
*** Kaz
** Alex Shelley
* Masato Yoshino
Kokonaisarvio Victory Roadista: Olipahan taas aikamoista meininkiä. Pari hienoa ottelua, joissa niissäkin oli omat ongelmansa. Muutama hyvä ottelu, jotka olisivat voineet olla parempia. Ihan hyvä naisten ottelu. Pettymyksen tuottanut naisten ottelu. Ja sitten aivan totaalista sekoilua Main Eventissä. Huoh, TNA tekee taas aidosti kaikkensa ollakseen mahdollisimman epäkiinnostava. Aivan liikaa paskaa buukkausta.
Kehno ppv.
1. WWE WrestleMania XXIV - Hieno
2. ROH Take No Prisoners - Hieno
3. WWE No Way Out - Hieno
4. WWE One Night Stand: Extreme Rules - Hieno
---------------
5. ROH Rising Above - Hyvä
6. ROH Undeniable - Hyvä
7. WWE Royal Rumble - Hyvä
8. WWE Backlash - Hyvä
---------------
9. TNA Final Resolution - Ok
10. WWE Judgment Day - Ok
11. TNA Lockdown - Ok
12. TNA Slammiversary - Ok
13. TNA Destination X - Ok
14. TNA Sacrifice - Ok
---------------
15. TNA Against All Odds - Kehno
16. TNA Victory Road - Ok
17. WWE Night of Champions - Kehno
So Chris Jericho you can go straigh to hell and burn in hell because that's where you belong. And I'll help get you there by cutting your tongue in half. I think that would put end to your music career. That's all I have to say about Chris Jericho.