Tervetuloa Smarksiden viralliselle keskustelualueelle! Luo tunnukset ja tule mukaan vaihtamaan mielipiteitä. Muista lukea foorumin säännöt!

Tarkasta kotisivumme osoitteessa smarkside.com. Facebookista löydät fanisivumme sekä keskusteluryhmämme Discussion ja Talk. Olemme myös Twitterissä, Instagramissa, Soundcloudissa ja YouTubessa. Reaaliaikaisen chattailun löydät Discordista.

Smarksidetubessa Raw tiistaisin klo 20 ja SmackDown keskiviikkoisin klo 20. Muu ohjelmisto elää tilanteen mukaan. Parhaiten pysyt kärryillä seuraamalla Discordin kanavaa #smarktube.

NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Kaikenlainen showpainiaiheinen keskustelu.
Avatar
Zemppari
Moderaattori
Viestit: 670
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 06:43
Paikkakunta: Jokela

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Zemppari » 12 Huhti 2016, 16:56

Juu Invasion Attack oli taas peruskovaa menoa New Japanilta. Pääottelu ja junioritaistot olivat illan parasta antia. Myös Shibata/Tenzan oli jopa yllättävän kiva vaikka Tenzanin parhaat päivät ovatkin jo takanapäin. Tuleva Nagata/Shibata kohtaaminen kyllä kiinnostaa.

Ingobernables Naito on tosiaan yksi painimaailman kuumimmista jutuista tällä hetkellä. Ken olisi uskonut pari vuotta sitten että kuivasta Stardust Retardista Geniuksesta tulisi näinkin pätevä hahmo. Vyö päätyi myös ensimmäistä kertaa NELJÄÄN VUOTEEN Tana/Okada/Styles kolmikon ulkopuolelle, joten propsit siitä. Naito/Ishii tulee olemaan jälleen järkyttävän kova kohtaaminen.

Propsit myös buukkauksessa näkyville raikkaille tuulille. Isojen menetysten jälkeen Omegasta on rakennettu loistava ykkösgaijin. Lisäksi "uusia" japanilaisia nimiä on kiva nähdä välillä stagnatisoituneessa rosterissa. EVIL, Yoshi ja
► Show Spoiler
ovat kaikki oikein maukkaita lisäyksiä vaikkeivat Nakamuran tai Stylesin aukkoa vielä täytäkään. Vielä juniorirosteri tarvitsisi Kushidan rinnalle pari kovaa japanilaisnimeä (Kamaitachi(?)) ja tag-divari kaipaa kipeästi jotain uutta vaikka sinne nyt tongalaisveljekset ilmaantuivatkin.
Enska kirjoitti:
Will Ospreay säväytti kyllä ottelussaan Kushidaa vastaan. Todella atleettinen kaveri, mutta toisaalta mietityttää se, että onko hänestä ainakaan tässä vaiheessa vielä muuhun kuin voltteihin?
Ospreayn Progress-uraa seuranneena voin todeta, että sitä luontaista babyface-karismaa kyllä löytyy. Mikkitaidot ovat kuitenkin vielä melko kehnot vaikka pari ihan kivaa promoa mies onkin vetänyt. Ospreay on se kaveri, josta odotan paljon tulevina vuosina. Ikää on vasta 22 vuotta ja potentiaalia on niin saatanasti. (Mies tulee ilmaantumaan useasti parhaillaan käynnissä olevassa Progress-läpikäynnissä *cheap plug*)


In the 27 years I've been doing this I never thought I'd find a better wrestler than me, but I found him.
Daniel Bryan.

-William Regal

Nalle
Midcarder
Viestit: 56
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 21:56

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Nalle » 13 Huhti 2016, 20:17

Zemppari kirjoitti:Vyö päätyi myös ensimmäistä kertaa NELJÄÄN VUOTEEN Tana/Okada/Styles kolmikon ulkopuolelle, joten propsit siitä.
VIITEEN. ;) Itse liputin Okadan voiton puolesta, mutta pakko se on todeta: Jo oli aikakin.


Invasion Attackista on tulossa arvio pääsivun puolelle, joten en nyt sen enempää tässä pureudu siihen. New Japanin kahteen seuraavaan PPV:hen, Hinokuniin ja Dontakuun julkaistiin eilen cardit:


NJPW Wrestling Hinokuni 29.4.2016

Kenny Omega (c) vs. Michael Elgin (IWGP Intercontinental Championship)
Hiroshi Tanahashi vs. Bad Luck Fale
Katsuyori Shibata (c) vs. Yuji Nagata (NEVER Openweight Championship)
Kazuchika Okada, Hirooki Goto, Tomohiro Ishii & Will Ospreay vs. Tetsuya Naito, SANADA, EVIL & BUSHI
Rocky Romero & Beretta (c) vs. Ricochet & Matt Sydal (IWGP Junior Heavyweight Tag Team Championship)
Yoshitatsu, Togi Makabe & Tomoaki Honma vs. Yujiro Takahashi, Tama Tonga & Tanga Roa
KUSHIDA & Ryusuke Taguchi vs. Jushin Thunder Liger & Tiger Mask IV
Nakanishi & Juice Robinson vs. Kazushi Sakuraba & YOSHI-HASHI
Jay White vs. David FinlayNJPW Wrestling Dontaku 3.5.2016

Tetsuya Naito (c) vs. Tomohiro Ishii (IWGP Heavyweight Championship)
Kazuchika Okada vs. SANADA
Hirooki Goto vs. EVIL
KUSHIDA (c) vs. Jushin Thunder Liger (IWGP Junior Heavyweight Championship)
Tama Tonga & Tanga Roa (c) vs. Togi Makabe & Tomoaki Honma (IWGP Tag Team Championship)
Hiroshi Tanahashi, Michael Elgin & Yoshitatsu vs. Kenny Omega, Matt Jackson & Nick Jackson
Katsuyori Shibata & Jay White vs. Manabu Nakanishi & Yuji Nagata
Beretta, Kazushi Sakuraba, Rocky Romero, Will Ospreay & YOSHI-HASHI vs. David Finlay, Matt Sydal, Ricochet, Ryusuke Taguchi & Tiger Mask
Bad Luck Fale & Yujiro Takahashi vs. Captain New Japan & Juice RobinsonLisäksi Invasion Attackissa ilmoitettiin kaikki tulevan G1 Climaxin päivämäärät ja areenat. Turnaus tullaan viime vuoden tapaan käymään 19 shown aikana. Toivottavasti New Japanissa ollaan viisastuttu viime vuodesta ja he tajuavat ottaa enemmän ulkopuolisia osanottajia välttyäkseen tarpeettomilta filler-joukkuematseilta. Melkoinen urakka taas tiedossa, mutta tämä tosiaan vasta kesällä.

Avatar
Enska
Ylläpitäjä
Viestit: 595
Liittynyt: 02 Tammi 2016, 21:19
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Enska » 20 Huhti 2016, 14:34

Nallen arvio löytyy tosiaan täältä. Itse pitkälti samoilla linjoilla, vaikken ehkä kuitenkaan ihan täydellistä arvosanaa olisi Okadan ja Naiton matsille antanut. Johtunee toisaalta siitä, etten ole seurannut Naiton uraa niin pitkään, että ymmärtäisin kunnolla, mitä tämä mestaruusvoitto miehelle merkitsee. Los Ingobernables de Japón on kuuminta kamaa koko painimaailmassa yhtä kaikki, ja todella suurella mielenkiinnolla seuraan tätä Naiton kautta.
IMDb | last.fm | Goodreads

Big Show et Kane, qui es in caelis,
sanctificetur nomen tuum,
adveniat regnum tuum,
fiat voluntas tua,
sicut in caelo, et in terra.

Nalle
Midcarder
Viestit: 56
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 21:56

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Nalle » 20 Huhti 2016, 22:16

Wrestling Hinokuni, joka oli tarkoitus käydä tämän kuun 29. päivä on peruttu Kumamoton maanjäristysten vuoksi. Cardin isommista matseista Omega vs. Elgin ja Tanahashi vs. Fale tullaan näkemään osana 27. päivä järjestettävää house show'ta. Vielä ei ole tietoa ollaanko kyseistä tapahtumaa televisioimassa, mutta todennäköisesti ainakin nuo kaksi matsia laitetaan NJPW Worldiin. Hinokunin muista otteluista NEVER Openweight- ja IWGP Junior Tag-mestaruusmatsit on siirretty ensi kuun alussa käytävään Wrestling Dontakuun.

Nalle
Midcarder
Viestit: 56
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 21:56

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Nalle » 07 Kesä 2016, 14:34

Kuva

Best of the Super Juniors-turnaus sai tänään hienon päätöksen, kun "Aerial Assassin" Will Ospreay selätti Ryusuke Taguchin erinomaisen matsin päätteeksi. 23-vuotias brittilupaus liittyy Eddie Guerreron, Chris Benoitin, Finn Bálorin ja Ricochetin seuraan historian viidentenä ei-japanilaisena BOSJ-voittajana. Ospreay tulee näillä näkymin haastamaan Kushidan IWGP Junior Heavyweight-mestaruudesta Dominionissa ensi viikon sunnuntaina.

Turnaus käytiin kokonaisuudessaan 14 shown aikana keräten yhteensä 19 212 katsojaa paikalle, tapahtumakohtaisen yleisökeskiarvon ollessa noin 1373. Tämä tarkoittaa pientä kasvua edellisvuosiin nähden.

Avatar
Enska
Ylläpitäjä
Viestit: 595
Liittynyt: 02 Tammi 2016, 21:19
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Enska » 07 Kesä 2016, 15:33

Nalle kirjoitti:23-vuotias brittilupaus liittyy Eddie Guerreron, Chris Benoitin, Finn Bálorin ja Ricochetin seuraan historian viidentenä ei-japanilaisena BOSJ-voittajana.
Huhhuh! Ei mikä tahansa seura tuo. Ospreaylla kyllä todella ruusuinen tulevaisuus edessään, mikäli vaan säilyy ehjänä. Mestaruusvoittoon en heti turnausvoiton jälkeen usko (vaikka se kyllä olisi todella kovaa pushia), mutta eiköhän britti ennen pitkää tittelinsä saa.

Onko ehdottaa jotain matseja turnauksesta? Ricochetin ja Ospreayn ottelun olen toki nähnyt, mutta muuhun en ole ehtinyt perehtyä.

Dominion vaikuttaa varsin hyvältä tapahtumalta. Korttihan näyttää (Wikipedian mukaan) tällä hetkellä tältä:

IWGP Heavyweight Championship
Tetsuya Naito (c) vs. Kazuchika Okada

IWGP Intercontinental Championship – Ladder Match
Kenny Omega (c) vs. Michael Elgin

NEVER Openweight Championship
Yuji Nagata (c) vs. Katsuyori Shibata

IWGP Junior Heavyweight Championship
KUSHIDA (c) vs. Will Ospreay
IMDb | last.fm | Goodreads

Big Show et Kane, qui es in caelis,
sanctificetur nomen tuum,
adveniat regnum tuum,
fiat voluntas tua,
sicut in caelo, et in terra.

Nalle
Midcarder
Viestit: 56
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 21:56

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Nalle » 07 Kesä 2016, 18:37

Itsellänikin jäänyt muutama tapahtuma välistä, mutta ainakin avausshown pääotteluna toiminut Kushida vs. Kyle O'Reilly oli erittäin kova ottelu. Oikeastaan kaikki näkemäni Kushidan matsit turnauksessa olivat todella hyviä. Viihdyin hyvin myös Gedon matsien parissa, vaikka ne eivät painilliselta anniltaan mitään huipputasoa olleetkaan. Ricochet, Romero ja Ospreay olivat turnauksen varmimpia suorittajia, joten heidän matsejaan kannattaa myös vilkuilla. Ensimmäisen, sekä kaksi viimeistä showta suosittelen katsomaan vaikka kokonaan.

Nalle
Midcarder
Viestit: 56
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 21:56

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Nalle » 08 Kesä 2016, 16:26

Tänään julkistettiin koko Dominionin kortti. Enskan mainitsemien matsien lisäksi tapahtumassa tullaan näkemään seuraavat ottelut:


IWGP Tag Team Championship
Guerrillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Roa) (c) vs. The Briscoe Brothers (Jay Briscoe & Mark Briscoe)

IWGP Junior Tag Team Championship
Matt Sydal & Ricochet (c) vs. reDRagon (Bobby Fish & Kyle O'Reilly) vs. Roppongi Vice (Beretta & Rocky Romero) vs. The Young Bucks (Matt Jackson & Nick Jackson)

Special Singles Match
Hirooki Goto vs. EVIL

Tag Team Match
CHAOS (Tomohiro Ishii & Yoshi-Hashi) vs. Los Ingobernables de Japón (BUSHI & SANADA)

Six-man tag team match
Bullet Club (Bad Luck Fale, Hangman Page & Yujiro Takahashi) vs. Captain New Japan, Togi Makabe & Yoshitatsu

Six-man tag team match
Hiroyoshi Tenzan, Manabu Nakanishi & Satoshi Kojima vs. David Finlay, Jay White & Juice Robinson


Ihan hyvältä vaikuttaa, vaikka uusintaotteluja onkin taas jonkin verran. Tanahashin loukkaantuminen oli todella harmillinen takaisku, mutta varmasti myös Elgin pystyy osansa hoitamaan tikapuuottelussa, vaikka nyt ei saadakaan ihan sitä ison ottelun fiilistä, mitä Tana olisi pystynyt luomaan. Veikkaan vahvasti, että Omega tulee mestaruutensa säilyttämään, ja pitää yllä hyvän momentumin G1 Climaxin lähestyessä. IWGP Heavyweight-mestaruusmatsia on melko vaikeaa lähteä arvailemaan, mutta luulenpa silti, että Okada tulee matsin voittamaan. Naito on ollut mestarina mahtavuutta, mutta hän on hahmona jo muutenkin niin mielenkiintoinen, ettei välttämättä tarvitse vyötä pysyäkseen relevanttina.

Avatar
Enska
Ylläpitäjä
Viestit: 595
Liittynyt: 02 Tammi 2016, 21:19
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Enska » 08 Kesä 2016, 18:15

Nalle kirjoitti:IWGP Junior Tag Team Championship
Matt Sydal & Ricochet (c) vs. reDRagon (Bobby Fish & Kyle O'Reilly) vs. Roppongi Vice (Beretta & Rocky Romero) vs. The Young Bucks (Matt Jackson & Nick Jackson)
Kuva
Nalle kirjoitti:IWGP Tag Team Championship
Guerrillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Roa) (c) vs. The Briscoe Brothers (Jay Briscoe & Mark Briscoe)
Tämä ottelu sen sijaan tuntuu oikein freesiltä (ja sitähän se tietysti myös on). Melkein toivoisin, että mestaruus vaihtaisi omistajaa, vaikka Briscoen veljesten voitto tulisi kieltämättä melko nopeasti. "Kohtalon sissit" eivät ole vielä vakuuttaneet sataprosenttisesti, mutta toisaalta kaksikossa on kyllä potentiaalia, joten en tuomitse vielä.
IMDb | last.fm | Goodreads

Big Show et Kane, qui es in caelis,
sanctificetur nomen tuum,
adveniat regnum tuum,
fiat voluntas tua,
sicut in caelo, et in terra.

Avatar
Zemppari
Moderaattori
Viestit: 670
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 06:43
Paikkakunta: Jokela

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Zemppari » 08 Kesä 2016, 18:49

Hyvältä näyttää tosiaan Dominionin kortti, vaikka New Japan tapaan onkin rematchpainoitteinen.

Jr.Tagdivari on kyllä yks helvetin vitsi. Kuinka monta kertaa samat neljä joukkuetta saadaan samaan matsiin. Tietyllä tavalla harmillista että japanilaisia junioreita on niin vähän. Kushida, Bushi, Liger, Taguchi, Tiger Mask ja Gedo on aika ohuenlainen divari. Kamaitachi tuo toivottavasti lisää puhtia palatessaan Amerikoista. Olivatko vanhat Yung Rionit Tanaka ja Komatsu junioreita? Siitä tulisi vähän lisäystä, ei Ligerillä, Gedolla ja Tiger Maskilla ole enää paljon vuosia jäljellä.

Ja katsokaa se Ospreay/Taguchi. Hemmetin kova finaaliottelu.

Dominionista toivon että Naito säilyttäisi vielä. Ei jaksaisi nähdä Okadaa jälleen vyön kanssa. Vaikka Okada onkin uusi "ace" niin toivoisi päämestaruuskuvioihin välillä sitä uutta väriäkin. Shibata mieluusti ja vaikkapa Goto (vaikkei hän koskaan mestaruutta tulekaan voittamaan ;__;)

NEVER-matsi tulee olemaan hyvä, Kushida/Ospreay on varmasti jälleen kova, mutta IC-matsi on suuri kysymysmerkki. Miten uppoaa tikasmatsi japanilaisiin ilman Big Match Tanaa?
In the 27 years I've been doing this I never thought I'd find a better wrestler than me, but I found him.
Daniel Bryan.

-William Regal

Nalle
Midcarder
Viestit: 56
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 21:56

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Nalle » 28 Kesä 2016, 09:48

https://www.youtube.com/watch?v=1Z_bHskHZkI

Eilen siis julkaistiin lista G1 Climaxin ottelijoista ja lohkojaosta. Viime vuonna harmiteltiin NJPW:n ulkopuolisten painijoiden puutetta ja turnauksen yllätyksettömyyttä, mutta nyt silläkin saralla on parannettu. Tänä vuonna mukana on myös NOAH:in ykköstykki Naomichi Marufuji ja hienossa nousukiidossa oleva nuori lupaus Katsuhiko Nakajima. New Japanin veteraanikolmikon kankein tapaus Hiroyoshi Tenzan päätettiin jättää tällä kertaa pois turnauksesta, joka oli kieltämättä ihan fiksu veto. Vielä jos Tama Tongan tilalle olisi saatu joku kiinnostavampi nimi, niin tämä olisi jo aikalailla täydellinen kattaus.

Viime vuonna oli melko helppoa tehdä Top 5-lista todennäköisimmistä voittajaehdokkaista, mutta tällä kertaa se on huomattavasti vaikeampaa. Hiroshi Tanahashin toinen peräkkäinen tai edes hallitsevan IWGP-mestari Kazuchika Okadan turnausvoitto eivät ole lainkaan poissuljettuja skenaarioita. Kenny Omegan tai Tetsuya Naiton voitto vaikuttaa ainakin paperilla todennäköisimmältä vaihtoehdolta, mutta myös jokin yllättävämpi nimi voi hyvinkin viedä turnauksen nimiinsä. Oma, joskin hieman epätodennäköinen voittajatoiveeni on Sanada. Miehellä on rajattomasti potentiaalia kehittyä yhdeksi maailman parhaista, ja pursuaa jo nyt supertähden karismaa ja kehäosaamista. Joidenkin mielestä ehkä liian aikaista, mutta omasta mielestäni hänen kanssaan voitaisi jo nyt vetää liipasimesta aivan hyvin.

Avatar
Enska
Ylläpitäjä
Viestit: 595
Liittynyt: 02 Tammi 2016, 21:19
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Enska » 28 Kesä 2016, 12:29

Täytyy sanoa, että todella herkulliselta näyttää tämänvuotinen G1 Climax. Samalla sanon, että G1 on erinomainen tapa tutustua New Japanin maailmaan; olin vielä vuosi sitten melko pihalla NJPW:n kuvioista, mutta jo pelkän G1:n jälkeen olin ahminut rutkasti tietoa lafkan menosta ja todistanut lukuisia huippumatseja, kuten AJ Stylesin ja Hiroshi Tanahashin eeppisen taistelun. Kannattaa siis antaa NJPW:lle mahdollisuus nyt, sillä firma on liekeissä!

Eniten tässä kutkuttaa Kenny Omegan taival, enkä malta odottaa miehen matseja mm. Toru Yanoa, Tomoaki Honmaa ja ennen kaikkea Tetsuya Naitoa vastaan. Myös A-lohko tarjoaa vaikka minkälaisia matseja, kuten jälleen kerran Tanahashin ja Kazuchika Okadan välisen koitoksen. Kaiken lisäksi lisäjännitystä luo tosiaan se, mistä Nallekin puhui: voittajaa on vaikea veikata. Oma toivomukseni ei fanituksestani huolimatta ole Omega, sillä se tulisi mielestäni liian aikaisin (ensi vuonna olisi parempi ajankohta). Kennyn sijaan toivon ihan oikeasti Tanahashin voittoa, sillä olen isojen saagojen ystävä, ja Tanahashin ja Okadan saagasta on muodostumassa kaikkien saagojen saaga. Villikorttina vedän Shibatan, jonka voitto olisi melkoinen paukku. Toisaalta myös Naito maistuisi, sillä Naiton ja Okadan feudi on ollut kuuma, ja se voisi parhaimmassa tapauksessa vain tulistua entisestään tässä puolen vuoden aikana.
IMDb | last.fm | Goodreads

Big Show et Kane, qui es in caelis,
sanctificetur nomen tuum,
adveniat regnum tuum,
fiat voluntas tua,
sicut in caelo, et in terra.

Avatar
Zemppari
Moderaattori
Viestit: 670
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 06:43
Paikkakunta: Jokela

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Zemppari » 28 Kesä 2016, 15:46

Herkulliselta turnaukselta näyttää jälleen kerran. Tenzan heivattu vihdoin ulos eikä Gaijineita ole hirveästi mukana. Varsinkin B-lohko näyttää erittäin kovalta. Voittoa povaan myöskin jollekin nelikosta Tana/Okada/Omega/Naito, mutta toivon edelleen kovasti Shibatan yllätystä.

NOAH tyyppejä on kiva nähdä sekoittamassa pakkaa, mutta miksi, oi miksi Minoru Suzuki ei ole mukana.
In the 27 years I've been doing this I never thought I'd find a better wrestler than me, but I found him.
Daniel Bryan.

-William Regal

Nalle
Midcarder
Viestit: 56
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 21:56

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Nalle » 22 Elo 2016, 21:43

Syksyn tärkeimmät matsit julkistettiin tänään. Lokakuun King of Pro-Wrestling-tapahtuman pääottelussa kohtaavat odotetusti Kazuchika Okada ja Naomichi Marufuji IWGP Heavyweight-mestaruudesta. Destruction-tapahtumien kortit julkaistiin kokonaisuudessaan. Mukana on myös paljon täytematseja mutta tässä kaikki tärkeimmät:


DESTRUCTION in TOKYO 17.9

IWGP Jr. Heavyweight Championship
KUSHIDA (c) vs. BUSHI

NEVER Openweight Championship
Katsuyori Shibata (c) vs. Bobby Fish


DESTRUCTION in HIROSHIMA 22.9

Tokyo Dome IWGP Title Shot
Kenny Omega (c) vs. YOSHI-HASHI

Special Singles Match
Kazuchika Okada vs. Bad Luck Fale

Special Singles Match
Adam Cole vs. Will Ospreay

IWGP Heavyweight Tag Team Championship
Jay Briscoe & Mark Briscoe (c) vs. The Young Bucks


DESTRUCTION in KOBE 25.9

Special Singles Match
Michael Elgin vs. Tetsuya Naito

NEVER 6-Man Tag Championship
Satoshi Kojima, Matt Sydal & Ricochet (c) vs. Adam Cole & The Young Bucks


Huomionarvoisinta lienee se, ettei Okadan ja Falen matsissa ole mestaruutta pelissä. Sen sijaan Elginin ja Naiton matsi tullaan käymään IWGP Intercontinental-vyöstä, mikäli Elgin säilyttää tittelinsä tänä lauantaina ROH:n Field of Honor-tapahtumassa.

Nalle
Midcarder
Viestit: 56
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 21:56

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Nalle » 26 Syys 2016, 13:19

Destruction-tapahtumasarja saatiin eilen päätökseen. Tässä tärkeimmät sekalaisessa järjestyksessä. Laitan spoilereihin jos joku ei ole vielä katsonut:
► Show Spoiler

Lisäksi avaan sanaisen arkkuni meneillään olevasta NJPW:n ja NOAH:n välisestä kuviosta. Kaikki vähänkään skeneä seuranneet varmasti tietävät, että NOAH on viime vuosina kärsinyt useista vastoinkäymisistä, ja menettänyt pahemman kerran jalansijaansa Japanin painimarkkinoilla. Tämän seurauksena NJPW ryhtyi auttamaan kituavaa lajitoveriaan sekä taloudellisesti, että lainaamalla heille omia painijoitaan. Vuoden 2014 lopulla NOAH:n tilanne näyttikin selkeästi valoisammalta kuin vuosiin. Viime vuoden alussa Jado nimettiin firman uudeksi pääbookkaajaksi, ja ensitöikseen hän toi New Japanista pahamaineisen Suzukigun-tallin tuomaan täytettä NOAH:n kapeaan rosteriin. Tästä alkoi uusi alamäki. Aluksi faneja kyllä kiinnostikin uuden heel-ryhmän invaasio, mutta uutuudenviehätyksen jälkeen olisi pitänyt keksiä nopeasti jotain kiinnostavampaa tilalle. Sama juonikuvio jatkuu edelleen, ja Suzukigun dominoi vieläkin NOAH:ia, vaikka yleisömäärät pienenevät jatkuvasti koska ketään ei vain yksinkertaisesti enää kiinnosta. Jopa monet Japanin pikkupromootiot vetävät nykyisin enemmän yleisöä kuin NOAH:n "isot" tapahtumat.
Erityisen surullista tilanteesta tekee se, että NOAH:lla löytyy pieneen rosteriinsa nähden valtavasti talenttia. Esimerkiksi Marufujin ja Nakajiman saamat mahtavat yleisöreaktiot G1 Climaxin aikana kertoo sen, että yleisö kyllä rakastaa heitä. Kukaan ei vain halua katsoa NOAH:ia, koska tuote on yksiselitteisen kehno ja vesittynyt.
Oma henkilökohtainen toiveeni onkin se, että NOAH:n toiminta kokonaisuudessaan lopetettaisiin hyvän sään aikana, ja heidän parhaat painijansa liitettäisiin NJPW:n riveihin. Tämä meneillään oleva "brändisota" johtaa toivottavasti siihen.
Viimeksi muokannut Nalle, 26 Syys 2016, 14:34. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Zemppari
Moderaattori
Viestit: 670
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 06:43
Paikkakunta: Jokela

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Zemppari » 26 Syys 2016, 13:39

Samalla sitten NJPW:n seuraavan tapahtuman (King of Pro Wrestling, joka järjestetään siis 10.10) kortti näyttää seuraavalta:
► Show Spoiler
Nallen spoilerien anti voidaan tiivistää seuraavaan videoon:
In the 27 years I've been doing this I never thought I'd find a better wrestler than me, but I found him.
Daniel Bryan.

-William Regal

Nalle
Midcarder
Viestit: 56
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 21:56

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Nalle » 24 Loka 2016, 03:37

Tärkeimpiä spoilereita NOAH:n Great Voyage in Yokohama-tapahtumasta, jossa oli mukana myös New Japanin painijoita. Tiedän että mennään off-topicin rajoilla, mutta postaan silti tänne:
► Show Spoiler

Avatar
Zemppari
Moderaattori
Viestit: 670
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 06:43
Paikkakunta: Jokela

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Zemppari » 05 Marras 2016, 12:22

Power Struggle on nyt takana ja Wrestle Kingdom lähestuu kovaa vauhtia.

Alkupään kortista kehuja pitää antaa yllättävän viihdyttävälle lucha-tagille ja GoD/Ishii & Tacos otteluille. Varsinkin tuon joukkuemestaruusottelun viimeiset minuutit olivat räjähtävää menoa. Tongat säilyttivät ja haastajat Domeen selviävät joulukuun Global Tag Leaguessa.

Kushidan ja Bushin välienselvittely oli pieni tasonlasku edellisiin kohtaamisiin ja varsinkin Kushidan voitto ärsytti. Miksi se vyö piti tiputtaa kuukaudeksi, jos vaan voittaa sen takaisin ensimmäisessä puolustuksessa.

Time Bombista:
► Show Spoiler
The Elite/Chaos meni ohitse, mutta kuulin että oli illan parhaimmistoa. EVIL/Shibata oli tasoa "ihan jees", mutta EVILin voitto oli todellinen yllätys! Uusintaottelua varmaan Domessa luvassa. Voi vain toivoa että tämä johtaa Shibatan siirtymiseen main event kuvioihin. Sanada/Tanahashi oli myös melko hyvä.

Pääottelu meni lähes kokonaan ohi, mutta Naito on kyllä helvetin overi.

Wrestle Kingdomin kortti tullee näyttämään suurinpiirtein tältä:
IWGP Heavyweight Championship: Kazuchika Okada(c) vs Kenny Omega
IWGP Intercontinental Championship: Tetsuya Naito(c) vs Hiroshi Tanahashi
IWGP NEVER Openweight Championship: EVIL(c) vs Katsuyori Shibata(?)
IWGP Junior Heavyweight Championship: Kushida(c) vs Kamaitachi (Bushilla myös uusintaottelu, mahdollinen 3- tai 4-way jos Ospreay lisätään mukaan?)
IWGP Heavyweight Tag Team Championship: Guerillas of Destiny(c) vs Winners of Global Tag League
IWGP Junior Tag Team Championship: Young Bucks(c) vs Roppongi Vice
+ filleritagit ja joku mahdollinen special singles match

NOAH-rintamalta kuuluu myös uutta. NOAH on nimittäin myyty uusille omistajille ja käsittääkseni New Japan yhteistyön jatkuminen on pieni kysymysmerkki.
In the 27 years I've been doing this I never thought I'd find a better wrestler than me, but I found him.
Daniel Bryan.

-William Regal

Avatar
Ultimate
Midcarder
Viestit: 72
Liittynyt: 06 Tammi 2016, 09:29

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Ultimate » 01 Joulu 2016, 17:42

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja paitsi omasta kiinnostuksesta, niin lisäksi esim. Ludvig-palkintojen ja muiden äänestysten osalta olisi kiva kartuttaa vähän omaa painitietoisuutta myös Japanin isoimman lafkan suhteen. Eli kysymys hommaa enemmän seuranneille kuuluu, että mitkä ovat olleet kuluneen vuoden kovimmat tapahtuman NJPW:n puolella? Alkuvuodelta olen tsekannut Wrestle Kingdomin sekä Invasion Attackin, mutta jos niiden lisäksi on noussut jotain erityisen kovaa tapahtumaa esiin niin heitelkääs tänne!

Nalle
Midcarder
Viestit: 56
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 21:56

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Nalle » 01 Joulu 2016, 20:09

Ultimate kirjoitti:Vuosi alkaa olla lopuillaan ja paitsi omasta kiinnostuksesta, niin lisäksi esim. Ludvig-palkintojen ja muiden äänestysten osalta olisi kiva kartuttaa vähän omaa painitietoisuutta myös Japanin isoimman lafkan suhteen. Eli kysymys hommaa enemmän seuranneille kuuluu, että mitkä ovat olleet kuluneen vuoden kovimmat tapahtuman NJPW:n puolella? Alkuvuodelta olen tsekannut Wrestle Kingdomin sekä Invasion Attackin, mutta jos niiden lisäksi on noussut jotain erityisen kovaa tapahtumaa esiin niin heitelkääs tänne!
Isoimmat tapahtumat ovat varmoja valintoja mikäli haluaa jonkinlaisen kokonaiskuvan vuodesta saada. Eli ainakin Dominion ja King of Pro Wrestling kannattaa ehdottomasti katsoa. Jos haluat päästä kärryille tuoreimmista kuvioista, niin myös kuukauden takainen Power Struggle oli varsin timanttinen show. Ja tietysti G1 Climax oli todella kovatasoinen tänä vuonna. Tässä lista turnauksen top-10 matseista. Ainakin itse olen kirjoittajan kanssa pitkälti samoilla linjoilla.

Ylimääräisenä tärppinä myös 30.1 käyty Shinsuke Nakamuran jäähyväis-tapahtuma oli todella hieno ja tunteikas show.
Best of Super Juniors-turnauksessa oli myös paljon hyviä matseja, joista eritoten se pahamaineinen Ospreay vs. Ricochet pitää kaikkien painifanien nähdä. Sen sijaan Super J Cupia suosittelen välttämään. Kyseessä vuoden ainoa selkeä floppi New Japanilta.

Avatar
Ultimate
Midcarder
Viestit: 72
Liittynyt: 06 Tammi 2016, 09:29

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Ultimate » 06 Joulu 2016, 16:13

Nalle kirjoitti:
Ultimate kirjoitti:Vuosi alkaa olla lopuillaan ja paitsi omasta kiinnostuksesta, niin lisäksi esim. Ludvig-palkintojen ja muiden äänestysten osalta olisi kiva kartuttaa vähän omaa painitietoisuutta myös Japanin isoimman lafkan suhteen. Eli kysymys hommaa enemmän seuranneille kuuluu, että mitkä ovat olleet kuluneen vuoden kovimmat tapahtuman NJPW:n puolella? Alkuvuodelta olen tsekannut Wrestle Kingdomin sekä Invasion Attackin, mutta jos niiden lisäksi on noussut jotain erityisen kovaa tapahtumaa esiin niin heitelkääs tänne!
Isoimmat tapahtumat ovat varmoja valintoja mikäli haluaa jonkinlaisen kokonaiskuvan vuodesta saada. Eli ainakin Dominion ja King of Pro Wrestling kannattaa ehdottomasti katsoa. Jos haluat päästä kärryille tuoreimmista kuvioista, niin myös kuukauden takainen Power Struggle oli varsin timanttinen show. Ja tietysti G1 Climax oli todella kovatasoinen tänä vuonna. Tässä lista turnauksen top-10 matseista. Ainakin itse olen kirjoittajan kanssa pitkälti samoilla linjoilla.

Ylimääräisenä tärppinä myös 30.1 käyty Shinsuke Nakamuran jäähyväis-tapahtuma oli todella hieno ja tunteikas show.
Best of Super Juniors-turnauksessa oli myös paljon hyviä matseja, joista eritoten se pahamaineinen Ospreay vs. Ricochet pitää kaikkien painifanien nähdä. Sen sijaan Super J Cupia suosittelen välttämään. Kyseessä vuoden ainoa selkeä floppi New Japanilta.
Kiitti Nalle! Pitääpä tsekata ainakin Dominion ja King of Pro Wrestling ja kenties ajan salliessa myös noita G1:n kovimpia matseja.

Avatar
Enska
Ylläpitäjä
Viestit: 595
Liittynyt: 02 Tammi 2016, 21:19
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Enska » 06 Joulu 2016, 16:32

G1:stä pakko nähdä ainakin finaaliottelu Hirooki Goto vs. Kenny Omega. Suosittelen lämpimästi myös Hiroshi Tanahashin ja Kazuchika Okadan kohtaamista sekä Omegan ja Tetsuya Naiton matsia.

Alle kuukausi Wrestle Kingdomiin. YeaOh!
IMDb | last.fm | Goodreads

Big Show et Kane, qui es in caelis,
sanctificetur nomen tuum,
adveniat regnum tuum,
fiat voluntas tua,
sicut in caelo, et in terra.

Nalle
Midcarder
Viestit: 56
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 21:56

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Nalle » 08 Huhti 2017, 12:13

Kiireiden vuoksi Nallen Ennakko™ tällä kertaa foorumille.

Kuva

Ennakko: Sakura Genesis 2017
Lähetys: 9.4 (klo 10.00–14.00 Suomen aikaa)
Sijainti: Tokio, Japani (Ryōgoku Kokugikan)New Japan Pro-Wrestling starttaa kevätkautensa järjestämällä vuoden ensimmäisen show'nsa Tokion Sumohallissa. Sakura Genesis on suoraa jatkumoa vuosina 2013-2016 nähdyille Invasion Attack-tapahtumille, joiden tapahtumarikkaaseen historiaan mahtui muunmuassa "El Ingobernable" Tetsuya Naiton uran ensimmäinen IWGP Heavyweight-mestaruusvoitto. Uudelleenbrändätty nimi viittaa kirsikkapuiden kukintaan, jota pidetään Japanissa useista vertauskuvallisista syistä kevään kohokohtana.
Sakura Genesiksen pääkortissa nähdään kaikkiaan yhdeksän ottelua, joten luvassa on jälleen kerran täyslaidallinen huippuluokan urheiluviihdettä. Tässä mietteeni tapahtuman tulevista otteluista.


Togi Makabe, Yuji Nagata, Tiger Mask W & Tiger Mask IV vs. Tama Tonga, Tanga Roa, Yujiro Takahashi & Hangman Page

Show pyöräytetään käyntiin tutulla ja turvallisella Bullet Clubin joukkuematsilla. Pahisnelikko on ollut koko alkuvuoden melkoisella tuuliajolla, joten voitto tästä matsista tulisi heille kipeästi tarpeeseen. Hyvisten joukkueella ei ole yhtä paljoa todistettavaa, mutta viime kuussa ensimmäisen tappionsa kärsineelle Tiger Mask W:lle (Kota Ibushi) on tässä mainio tilaisuus aloittaa uusi voittoputki.
Bullet Clubin kokoonpano on tässä melko keskinkertainen, joten ottelun painillinen puoli tulee todennäköisesti jäämään hyvistiimin harteille. Tiger Mask W:n näyttävä liikesetti yhdistettynä Makaben ja Nagatan kovaotteisiin painityyleihin saa Sumohallin yleisön taatusti syttymään. Myöskin Tonga ja Roa tarjoavat toisinaan ihan näppärää tiimityöskentelyä, joten eiköhän tästä vähintäänkin kelvollinen avausottelu saada aikaan.


Yoshi-Hashi, Rocky Romero & Beretta vs. Minoru Suzuki, El Desperado & Taka Michinoku

Chaos ja Minoru Suzukin johtama Suzuki-gun ovat olleet tukkanuottasilla tammikuusta lähtien, eikä tallien vihanpidolle näy loppua. Romero ja Beretta menettivät hiljattain Junior-joukkuetittelinsä Suzuki-gunin Taichille ja Yoshinobu Kanemarulle ryhmän muiden jäsenten häirinnän seurauksena.
Minoru Suzuki on kärsinyt hiljattain kaksi isoa tappiota: Ensin Kazuchika Okada kukisti hänet IWGP Heavyweight-mestaruusottelussa, jonka jälkeen hän hävisi Katsuyori Shibatalle viimekuisen New Japan Cupin avauserässä. Suzuki on nurkkaanajettuna tavallistakin vaarallisempi, joten tässä ottelussa ei varmasti tulla välttymään hänen väkivaltaisilta vihanpurkauksiltaan.
Ottelun kaikki osanottajat ovat toki taitavia painijoita, mutta tiimien keskinäisen vihanpidon vuoksi tämä ottelu saattaa muistuttaa enemmän baaritappelua kuin perinteistä joukkueottelua. Jos matsi ei leviä täysin käsiin, voi tästä tulla oikein hyväkin ottelu. Minoru Suzukin brutaali mutta teknisesti vakuuttava painityyli Chaos-tiimin lennokkaiden altavastaajien kanssa saattaa olla erittäin räjähtävä yhdistelmä.


IWGP Junior Heavyweight Tag Team Championship
Yoshinobu Kanemaru & Taichi (c) vs. Jado & Gedo


En muista milloin viimeksi olisin ollut näin innostunut Junior-joukkuemestaruusottelusta! Tässä matsissa ei varmasti tulla näkemään huikeita voltteja tai loikkia kehän ulkopuolelle, mutta sitäkin enemmän törkeää sääntöjenrikkomista ja viekkaita yrityksiä ryöstää voitto vastustajatiimin nenän edestä. Todellakin kaivattua vaihtelua Junior-joukkuedivarissa.
Mikään mestariteos tästä ei kuitenkaan ole tulossa. 48-vuotiaat Jado ja Gedo ovat jo nähneet parhaat päivänsä, eikä mestarijoukkueen painitaidotkaan ole ihan kirkkainta huipputasoa. Yoshinobu Kanemarulta löytyy muutama näyttävä liike takataskustaan, mutta ottelun pääpaino tulee todennäköisesti olemaan brawlauksessa ja hyvä niin. Kahden ehtaa heel-tyyliä edustavan joukkueen kohtaamisena tämä on joka tapauksessa erittäin mielenkiintoinen. Omalla karulla tavallaan tämä voi jopa yltää yhdeksi show'n viihdyttävimmistä otteluista.


Tomohiro Ishii & Toru Yano vs. Kenny Omega & Bad Luck Fale

Wrestle Kingdomin huikeassa pääottelussa tähdittänyttä Kenny Omegaa pidettiin vahvimpana ehdokkaana New Japan Cupin voittajaksi, mutta hänen matkansa turnauksessa katkesi jo ensimmäiseen otteluun, kun Tomohiro Ishii jyräsi itselleen yllätysvoiton "The Cleaneristä". Bad Luck Fale toi sen sijaan Bullet Clubille kunniaa dominoimalla tiensä aina turnauksen finaaliotteluun saakka. Hiljattain tittelinsä menettäneet Ishii ja Yano pyrkivät nousemaan takaisin joukkuemestaruusjahtiin kahden isoimman Bullet Club-tähden kustannuksella, kun taas Omegan päätavoitteena on kostaa kärsimänsä tappio Ishiille.
Tässä on potentiaalia hienoon matsiin. Ishii ja Yano ovat yllättäneet toimivalla joukkuedynamiikallaan, ja myös Bad Luck Fale on tarjonnut viimeaikoina poikkeuksellisen hyviä otteita. Täydellisenä painikoneena tunnettu Omega sitten kykeneekin tarjoamaan mahtavuutta missä ja milloin tahansa.
Tämän ottelun lopputuloksella voi olla paljonkin merkitystä tulevien kuvioiden kannalta. Omega tulee varmasti saamaan singles-revanssinsa Ishiistä lähiaikoina, joten tässä on mainio tilaisuus rakennella jännitteitä miesten uusintaottelulle. Itse veikkaan Bullet Clubin nappaavan tässä matsissa erävoiton.


Hiroshi Tanahashi, Juice Robinson, Ryusuke Taguchi & Ricochet vs. Tetsuya Naito, Sanada, Evil & Bushi

Kahdeksan miehen joukkuematsi Los Ingobernables de Japonin ja Hiroshi Tanahashin johtaman hyvistiimin välillä on jo tuttu tapaus monesta aiemmasta New Japanin show'sta. Matsin lopputulema on kuitenkin varsin mielenkiintoinen. NJPW:n seuraavan ison tapahtuman eli Wrestling Dontakun pääottelu tullaan todennäköisesti käymään Tetsuya Naiton IWGP Intercontinental-mestaruudesta. Kaiken järjen mukaan hänen seuraava haastajansa selviää joko välittömästi tai ainakin hyvin pian tämän matsin jälkeen. Wrestle Kingdom-revanssi Tanahashin kanssa vaikuttaa todennäköisimmältä, mutta myös täysin uuden haastajan ilmaantuminen on täysin mahdollista.
Vaikka tämä matsi voikin tuntua hieman nähdyltä, tulee se varmasti tarjoamaan yhden koko show'n tasokkaimmista kohtaamisista. Ottelu pursuaa huippupainijoita, ja vielä tovi sitten hieman hukassa ollut Juice Robinsonkin tuntuu viimein löytäneen paikkansa. Kovatasoinen matsi varmasti luvassa, mutta mahdolliset jälkilöylyt tulevat olemaan itse otteluakin tärkeämmät.


IWGP Tag Team Championship
Satoshi Kojima & Hiroyoshi Tenzan (c) vs. War Machine

Satoshi Kojima ja Hiroyoshi Tenzan tekivät NJPW:n 45-vuotisjuhlashow'ssa historiaa voittamalla IWGP-joukkuetittelit kuudetta kertaa urallaan -rikkoen samalla kaikkien aikojen ennätyksen kyseisten mestaruuskausien määrässä.
Ring of Honorista parhaiten tunnetut Hanson ja Raymond Rowe tekivät ensiesiintymisensä New Japanissa osallistuessaan viime vuoden lopussa käytyyn World Tag League-turnaukseen. War Machine-nimellä kulkeva kaksikko eteni omassa lohkossaan jaetulle kakkossijalle, päihittäen muunmuassa Kojiman ja Tenzanin. Yhteispainoltaan 250-kiloinen parivaljakko on niittänyt menestystä ympäri maailmaa, ja nyt he pyrkivät raivaamaan kertaheitolla tiensä New Japanin joukkuevuoren huipulle.
Hansonin ja Rowen kehätyöskently on heidän valtava kokonsa huomioiden poikkeuksellisen monipuolista, joten veteraani-mestareilla tulee olemaan täysi työ pysyä haastajien vauhdissa mukana. Jos Kojima ja Tenzan kykenevät pistämään parastaan, voi tästä kehkeytyä erittäin jännittäväkin taistelu. Myös Sumohallin tulikuuma yleisö kykenee varmasti paikkaamaan kehätoiminnan mahdollisia puutteita.


NEVER Openweight Championship
Hirooki Goto (c) vs. Zack Sabre Jr.


WWE:n Cruiserweight Classic-turnauksestakin tuttu Zack Sabre Jr. teki kuukausi sitten vakuuttavan New Japan-debyyttinsä voittamalla British Heavyweight-mestaruuden Katsuyori Shibatalta. Voitto ei tosin tullut puhtaasti, vaan hän sai runsaasti apua Suzuki-gunilta, paljastuen vieläpä ryhmän uusimmaksi jäseneksi. Tämä ei kuitenkaan riittänyt Sabrelle vielä alkuunkaan. Hän pitää jo nyt hallussaan kolmen merkittävän painifirman päämestaruuksia (RevPro, PWG, EVOLVE) ja aikoo seuraavaksi lisätä kokoelmaansa NEVER Openweight-tittelin. Periksiantamattomuudestaan tunnetun Hirooki Goton päihittäminen on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.
Goton rajuotteinen mutta hallittu strong style-tyyli tulee varmasti tarjoamaan haastajalleen kolhuja koko rahan edestä, mutta Sabren tekninen ylivertaisuus voi hyvinkin koitua mestarin kohtaloksi. Erittäin tasaväkinen kohtaaminen on siis varmasti luvassa. On kuitenkin hyvä muistaa Chaoksen ja Suzuki-gunin olevan edelleen sotajalalla. Sekaantumisten mahdollisuus on siis olemassa, ja ottelu voi hyvinkin päättyä kiistanalaisesti. Tuli tämän ottelun lopetus olemaan sitten minkälainen tahansa, tullaan tämän kaksikon välillä varmasti näkemään erittäin kovatasoista matsaamista.


IWGP Junior Heavyweight Championship
Hiromu Takahashi (c) vs. Kushida


Hiromu Takahashi teki Wrestle Kingdomissa juuri sen mitä lupasikin, ja onnistui riistämään IWGP Junior Heavyweight-mestaruuden Kushidalta. Takahashilla on allaan jo kaksi huikeaa mestaruuspuolustusta Ryusuke Taguchia ja Dragon Leetä vastaan, joiden ansiosta hän on osoittanut kykynsä painoluokkansa uutena soihdunkantajana. Vaan entäpä jos mestaruusvoitto Tokyo Domessa olikin pelkkä onnenkantamoinen?
Kushida on jo useamman vuoden kantanut Junior-sarjaa harteillaan ja hän voitti viime vuonna seitsemän eri painifirman välillä käydyn Super J Cup-turnauksen, todistaen ettei ole pelkästään NJPW:n, vaan koko Japanin paras kevytsarjalainen. Spekuloin jo Wrestle Kingdom-ennakossani Kushidan mahdollista siirtymistä raskaaseen sarjaan, ja uskon että aika siihen on nyt jos koskaan käsillä. Hänellä ei ole tässä matsissa mitään voitettavaa, kun taas Takahashin voitto nostaisi "Ticking Time Bombin" osakkeet entistäkin hurjempiin lukemiin.
Miesten ensikohtaaminen oli huikeaa katsottavaa, ja uskon että tällä kertaa tullaan näkemään edellistäkin tulisempi taistelu. Nuori, riskejä kaihtamaton ja hyytävän sekopäinen mestari sekä kunniallinen haastaja, joista kumpikin tulevat antamaan aivan kaikkensa saadakseen valtaistuimen pysyvästi haltuunsa. Tämä on yksi niitä tarinoita, jotka kirjoittavat itse itsensä. Tästä voidaan odottaa täydellisyyttä hipovaa koitosta, ja parhaassa tapauksessa jopa yhtä koko vuoden parhaista otteluista.


IWGP Heavyweight Championship
Kazuchika Okada (c) vs. Katsuyori Shibata


Ensiaskeleet tähän välienselvittelyyn otettiin jo vuonna 2014, kun IWGP Heavyweight-mestarina tuolloinkin hallinnut Kazuchika Okada sanoi haluavansa Katsuyori Shibatan seuraavaksi haastajakseen, edellytyksenä että tämä voittaisi tuolloin lähestyneen New Japan Cup-turnauksen. Sillä kertaa Shibata ei kuitenkaan kyennyt nousemaan ykköshaastajaksi, ja vasta kolmen pitkän vuoden jälkeen hän onnistui vihdoinkin viemään New Japan Cupin nimiinsä. Kulunut aika ei suinkaan ole mennyt hukkaan, vaan "The Wrestler" on juuri nyt vaarallisempi, nälkäisempi ja valmiimpi nuosemaan päämestariksi kuin koskaan aiemmin.
Okada ja Shibata ovat NJPW:n kenties varjelluin ottelupari. He ovat kohdanneet toisensa ainoastaan yhden kerran, vuoden 2013 G1 Climaxissa. Tuolloin he kumpikin olivat kuitenkin aivan erilaisessa vaiheessa uraansa kuin tänä päivänä, joten tämä tulee olemaan tyystin eri kokoluokan kohtaaminen kuin viime kerralla.
Sekä mestari että haastaja ovat tehneet päivänselväksi etteivät he pidä toisistaan. Shibata on jopa väittänyt haastatteluissa, että "Rainmaker" olisi tietoisesti vältellyt tämän ottelun tapahtumista, kun taas Okada itse sanoo ettei Shibata yksinkertaisesti ole hänen veroisensa haastaja. Henkilökohtaisuuksiin on siis menty, ja jälki tulee takuuvarmasti olemaan sen mukaista.
Ottelijat eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. Siinä missä Okada mahtailee rikkauksillaan aina yliampuvaa sisääntuloa ja prameita kehäasuja myöten, on Shibata pitänyt aina jalat maassa ja käyttää edelleen Young Lion-tyylisesti pelkistettyä mustaa kehäasua ja pitää muutenkin show-elementit minimissä. Tämä näkyy myös miesten painityyleissä: Okada käyttää pitkälle hiottuja ja erittäin näyttäviä liikesarjoja, yleisölle sekä kameroille poseeraamista unohtamatta. Shibata sen sijaan pyrkii tuhoamaan vastustajansa rajujen lyöntien ja potkujen avulla. Vapaaottelutaustaansa hyödyntäen hän käyttää myös runsaasti erilaisia kuristusotteita ja lukotuksia. Brutaalia, mutta erittäin tehokasta. Näiden ääripäiden yhteentörmäys tulee olemaan todella hurjaa, mutta sitäkin viihdyttävämpää todistettavaa.
Sakura Genesiksen polttavin kysymys lieneekin se, onko Katsuyori Shibata valmis? Kuten tapahtuman nimikin vihjaa, ehkä näemme viimein "kukkaan puhkeamisen", ja Shibata nousee vihdoin korkeimmalle huipulle -jättäen samalla lopullisesti taakseen maineensa New Japanin aikoinaan hylänneenä entisenä vapaaottelijana. Toisaalta NJPW on noussut nykyiseen loistoonsa juuri Kazuchika Okadan johdolla, joten ehkäpä Shibatan kohtalona onkin olla vain uusi sulka "Rainmakerin" hattuun? Yksi asia on kuitenkin varma: Luvassa on unohtumaton kohtaaminen.

Avatar
Zemppari
Moderaattori
Viestit: 670
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 06:43
Paikkakunta: Jokela

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Zemppari » 14 Kesä 2017, 16:34

Dominion oli mainio tapahtuma, tässä nopeat mietteet:

- Molemmat tag-mestaruudet ajoivat asiansa. RPG/Bucks sisälsi jopa sitä kuuluisaa tarinankerrontaa.

- Goton ja Suzukin Lumberjack oli yllättävän viihdyttävän härdelli.

- Kushidan ja Takahashin junioriottelu oli parhautta alusta loppuun, heittämällä vuoden paras junioriottelu. Kushidan mestaruusvoitto harmittaa, koska emme nähneet Takahashi/Ligeriä, hemmetti!

- Omega/Okada II oli jälleen mainio koitos eikä 60 MINUUTIN TASAPELEJÄ nähdä enää usein. Mestarillista menoa etenkin loppuminuuteilla. Lähinnä mielipidekysymys, onko tämä vai WK vuoden ottelu.

Yksi vuoden parhaita tapahtumia missään tähän asti, tsekatkaa jos ette ole vielä!
In the 27 years I've been doing this I never thought I'd find a better wrestler than me, but I found him.
Daniel Bryan.

-William Regal

Avatar
Zemppari
Moderaattori
Viestit: 670
Liittynyt: 04 Tammi 2016, 06:43
Paikkakunta: Jokela

Re: NJPW – New Japan Pro-Wrestling

Viesti Kirjoittaja Zemppari » 08 Heinä 2017, 08:40

Long Beachin G1-spesiaali on onnistuneesti takanapäin ja on aika kääntää katseet 17.7 alkavaan G1 Climax -turnaukseen. Lohkothan ovat siis seuraavanlaiset:

A BLOCK:
Bad Luck Fale
Hirooki Goto
Kota Ibushi
Tomohiro Ishii
Togi Makabe
Yuji Nagata
Tetsuya Naito
Zack Sabre Jr.
Hiroshi Tanahashi
Yoshi-Hashi

B BLOCK:
Michael Elgin
EVIL
Satoshi Kojima
Kazuchika Okada
Kenny Omega
Juice Robinson
SANADA
Minoru Suzuki
Tama Tonga
Toru Yano

- Turnauksen isoin juttuhan on Kota Ibushin mukanaolo. Ibushin paluu on todella tervetullut ja itse odotan innolla miehen koitoksia Gotoa, Naitoa ja Ishiitä vastaan.

- Yuji Nagatalla on edessään viimeinen G1-turnaus. Toivottavasti vanha sotaratsu saa revittyä itsestään vielä kaiken irti tämän kunniaksi.

- B-lohkossa nähdään huippuottelu Okada/Omega III ja vieläpä turnauksen viimeisenä päivänä. Onkin todennäköisesti että kaksikko maksaa toisilleen lohkovoiton ja lohkon kärkisijan nappaa jokin yllätysnimi. On myös mahdollista että Omega vie lohkon ja kohtaa finaalissa viime vuoden revanssissa Naiton. Koska jumalauta, Naitohan tämän kaiken järjen mukaan nyt voittaa. Tai sitten saadaan Golden Loversien hypetetty yhteenotto.

Nalle toivottavasti palaa lomilta vielä spekuloimaan turnauksen kulkua tarkemmin, mutta turnaus näyttää jälleen todella kovatasoiselta.
In the 27 years I've been doing this I never thought I'd find a better wrestler than me, but I found him.
Daniel Bryan.

-William Regal

Vastaa Viestiin